La Wallonie Gourmande
3684
post-template-default,single,single-post,postid-3684,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

La Wallonie Gourmande

La Wallonie Gourmande

Na de ‘Wijnroute‘ komt er nu ‘La Wallonie Gourmande’. Kazen, chocolade en bier vormen hiervoor het uitgangspunt. Meer dan 80 artisanale bedrijfjes nemen er aan deel. Daarbij noteren we 15 (micro)brouwerijen, 23 chocolatiers, naast evenveel wijn- en kaasboeren.

Confrérie vd rijsttaart Verviers

Confrérie vd rijsttaart Verviers

Maar ook musea welke deze producten naar voren schuiven krijgen aandacht. Alles wordt gebundeld in een praktische en rijk geïllustreerde gids, die naast het culinaire ook anekdotes en thematische info verstrekt. De gids wordt gratis verspreid en telt zo’n 110 bladzijden. Daarbij hoort een handige kaart met de deelnemers. Er verschijnen vier edities, want naast het Frans, kom er een publicatie in het Nederlands, Duits en Engels, goed voor 45.000 exemplaren. Eveneens on-line te raadplegen.

Gedeputeerde voor toerisme Paul-Emile Mottard: “ We gaan 3 ‘festivo-gustatifs’ organiseren, waarbij jonge chefs koken met streekproducten. Dit linken we aan cultuur, met concerten, kinderanimatie enz. De eerste zgn. stadsmarkt en luxe – BBQ vindt plaats in het park bij het museum La Boverie. Dan organiseren we nog een fietstocht tussen Hoei en Namen, met een BBQ tussen Samber en Maas en we voorzien tot slot een familiale activiteit bij de Gileppe.
Daarnaast is er het weekend van ’De Dag van het Park’ op 10 en 11 juni, waar we drie kastelen onder de aandacht brengen: Wegimont, Harzé en Jehay. Elk met zijn eigen specificiteit.

Jérôme Aussems directeur a.i. Tourisme Provincie Luik

Jérôme Aussems directeur a.i. Tourisme Provincie Luik

In samenwerking met het Ministerie van Landbouw voorzien we een Local Food Truck -ontmoeting, heel informeel, maar wel zeer lekker.” De truck zal zeker te zien zijn tijdens de Tour de France en op de races van Spa – Francorchamps. Maar daarnaast ook opduiken bij braderies en acties, of gewoon aan het station Liège – Guillemins, dan wel Place St.Lambert.

Tenslotte zal de provincie met ‘La Wallonie Gourmande’ inzetten op een campagne voor de ‘vendages’, de oogst van de wijndruiven in de streek.

De provincie wil het heel jaar door bereikbaar zijn en opent daarom een nieuwe website www.liegetourisme.be. Verder geeft ze present op allerlei beurzen, showcookings en evenementen. Verder wordt er intens contact onderhouden met de gastronomische confréries.

Rommedoe uit Herve

Rommedoe uit Herve

Tot slot: men is reeds in klaar met de toeristische bewegwijzering in 42 gemeenten. Gestart wordt in het oosten van de provincie in samenwerking met de Duitstalige gemeenschap. Later volgen Condroz en Haspengouw. De signalisatie wil concreet verwijzen naar de talrijke attracties en toeristische belevingen, waardoor bezoekers in de provincie vlot hun weg vinden.

Een laatste nieuw project dat in de pijplijn zit en momenteel wordt uitgewerkt is een zgn ‘fluviale toer’ over en langs de rivieren en meren van de provincie Luik en de regio Verviers.

Lees nog meer in het persdossier, klik hier.

Perscontact: Jérôme Aussems via jerome.aussems@provincedeliege.be
Auteur: Anne Marie Jacob