Vier nieuwe chefs bij de Jeunes Restaurateurs
4552
post-template-default,single,single-post,postid-4552,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Vier nieuwe chefs bij de Jeunes Restaurateurs

Vier nieuwe chefs bij de Jeunes Restaurateurs

De leden van JRE

De leden van JRE

In Wellen werd de nieuwe restaurant & hotelgids 2017 van de Jeunes Restaurateurs (JRE) voorgesteld. Daarbij werden ook vier nieuwe leden in ons land geïntroniseerd. Dat gebeurde na de Algemene Vergadering die plaatsvond bij Restaurant Zoethout te Wellen in het zuiden van Limburg.

Nieuwkomers zijn David Grosdent van ‘l Envie (Zwevegem), Didier Bourdeaux van Maison D (Ronse),Jo Grootaers van Altermezzo (Tongeren) en gastheer van de dag Laurens Snykers Zoethof (Wellen). De nieuwe chefs mochten zich al meteen bewijzen tijdens een walking – diner voor pers, sponsors en eigen leden. Culinaire hoogstandjes passeerden de revue, waaronder gerechtjes van foie gras, forel en steenbolk. Dat alles gelardeerd met mooie wijnen van wijnhuisgroep Cinoco.

DSC_0911” 2017 wordt een mooi jaar voor JRE,” vertelt voorzitter Steven Dehaeze, ” We blijven constant op zoek naar jonge wolven, waarvan ik overtuigd ben dat de restaurantgidsen hun talent zullen spotten. Daarnaast organiseren we volgend jaar ons 2e Fine Dining Banket en slagen we er als JRE in om onze innovatie en kennis te delen met elkaar. Getuige daarvan de VIP-vliegtuigmaaltijden powered by JRE en de nieuwe editie van de Coocking Cup. Ook de kwaliteitscontroles die we uitvoeren in de hotelsector versterkt de ervaring binnen JRE. En tot slot stellen we dit jaar de kaart samen met enkele tophotels in Zanzibar en de Malediven, waar we in het kader van een groot Europees project met enkele chefs zijn uitgenodigd. “

Jo Grootaers van Altermezzo in Tongeren is alvast zeer tevreden met zijn aansluiting: ” De bedoeling is om een breder en juister publiek aan te trekken. Net zoals Gault-Millau of Michelin is ook JRE een zoekreferentie voor vele gastronomen die op zoek zijn naar een verfijnd restaurant.”

Laurens Snykers van Zoethout verwoordt het zo: “Wij zijn erg blij als nieuw lid van JRE. Het biedt zeker enkele voordelen, nl extra publiciteit en visibiliteit, naast directe voordelen bij partners zoals Rombouts, Bru, of Pommery, maar ook cadeaubonnen van Wonderbox en Jetair,. En het is leuk om toffe collega’s te ontmoeten op de familiedag of tijdens events zoals Art of Cooking. “

Momenteel staan er 28 horecazaken in de nieuwe gids, verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De Jeunes Restaurateurs zijn als horecavereniging wereldwijd actief in 15 landen, van Australië tot de UK.

Info: https://www.jre.eu

Perscontacten: Stefanie van Nieuwenhuyze secretariaat@jre.be
John Kinnart john@backstagecom.be

Auteur: Jempi Welkenhuyzen