BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Nutchel: Inspiring Hideaways
16923
post-template-default,single,single-post,postid-16923,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Nutchel: Inspiring Hideaways

Limburg heeft er een nieuw vakantiepark bij.  In domein De Warre te Neeroeteren bij Maaseik opende op 1 juli het gloednieuwe vakantieconcept ‘Nutchel’ . Hier kun je voor een ‘short break’ tussen de bomen slapen, op een houtvuur koken, of met beperkte WIFI even volledig ‘deconnecteren’ van de wereld. Het domein is 13 hectare groot en telt zo’n 30 charmante vakantiewoningen , waaronder enkele boomhutten. Alle huisjes hebben grote raampartijen waardoor het lijkt alsof je rechtstreeks met het bos verbonden bent.  James Mennekens, ex- CEO van Center Parcs Europe, intussen bekend van ‘Beter Boerenbed’ en de Limburgse ondernemer Chris Schelfhout investeerden samen zo’n 2,5 miljoen euro in het nieuwe project.

Huisje met terrashut

Huisje met terrashut

“Noem het een ander level van glamping, van comfortabel kamperen, een concept dat je nergens anders in Europa vindt ”, aldus James Mennekens en Chris Schelfhout . Nutchel, ligt verscholen in het groen op een domein van 13 hectare in De Warre dat deel uitmaakt van het Natuurgebied Bergerven aan de rand van het Kemens Plateau. Het werd ingeplant rond een hippisch centrum.  De voorbije maanden zijn er 29 kleine bungalows tussen de 13 m2 en  25m2 groot,  5 luxetenten en  2 prefabs over het water, midden in de bossen, ingebed. Een aantal van de huisjes staan zelfs op 3 meter hoge palen, zodat de bezoekers er echt ‘verdwijnen’ de bomen.

Back to basics

“De ervaring van jezelf een paar dagen onder te dompelen in de natuur, zonder te moeten inboeten op comfort: dat is Nutchel, “ aldus James Mennekens.  “ Elk huisje is gemaakt uit hout en staal. Er zijn grote raampartijen, het meubilair in de leefhoek  is comfortabel en multifunctioneel. Zo heb je een koelbox,  leuke zeteltjes en een zitbank, een minimale keuken met fornuis op gas en stromend water. Er is minimale elektriciteit voorzien. De grote dekbedden (1.80m) zijn van wol, verlucht met Texels lavendel en de matrassen zeer comfortabel.  Je beschikt uiteraard over een douche en toilet. Er staat een houtkachel met waterketel  voor de koffie. Hout haal je zelf  met je kruiwagen op. Voor eetwaren verwijst men naar ‘The Lodge’, dat is een winkeltje op oma’s wijze en tegelijk het onthaalpunt. Daar kan de bagage worden neer afgegeven. Die wordt met een elektrische golfkar tot aan het huisje gebracht. Daarna is het de bedoeling om even alle connecties met de buitenwereld uit te schakelen en zo terug de verbinding met de natuur weer te vinden. Bezoekers zullen na een paar dagen ervaren welk een zaligheid dit is. Wedden dat men de time- is- money rollercoaster van het stadsleven helemaal vergeet.”

Minimaal comfortHet domein richt zich vooral op  gasten die ‘in’ zijn voor zgn. “belevingsvakanties”: tussen de bomen klimmen op het hoogteparcours, zweven boven het domein aan de panoramische kabelbaan, teambuilding spelletjes, spelen met de konijnen, een wandeling maken met de paarden enz. Het draait allemaal om opnieuw leren genieten van de simpele dingen. “ De gasten zullen ook één maal per bezoek worden uitgenodigd in de tipi’ s voor een zomer- of winter barbecue. Samen aan één lange tafel, een echte ‘table d’hôte’” , luidt het.

“Smartphones worden niet verboden, maar we willen de gasten wel laten voelen hoe bevrijdend en ontspannend het kan zijn om even een paar dagen met beperkte WIFI te leven. En er is geen betere manier om dat te doen, dan door je onder te dompelen in de natuur. Bezoekers zullen er kunnen genieten van de rust , maar niet zonder de nodige luxe. Daarom  voorzien we in ons nieuw concept  bijvoorbeeld ook een jacuzzi .”

Grote raampartijen

Grote raampartijen

Het project is een samenwerking tussen James Mennekens, eigenaar van Feather Down – de Europese marktleider in glamping – die bovendien als voormalig CEO van Center Parcs heel wat ervaring opdeed op het vlak van vakantiewoningen en de Limburgse ondernemer Chris Schelfhout. Die laatste is dan weer bekend als de sterke man achter Diresco, de marktleider in de productie van materialen in kwartscomposiet voor keukenbladen, badkamer- en wandbekleding. In De Warre bouwde hij enkele jaren geleden een hippisch centrum uit, waar paardenliefhebbers en topsporters vanuit het verre buitenland naartoe komen. Met het vakantiedomein Nutchel – en de focus op ‘glamping’ – spelen de twee ondernemers nu de troef van het domein verder uit.  Zo is er een avonturenpark, een kleine boerderij met kippenhok, een strand om te chillen en een spelletjesterrein voor de kinderen. Gasten voor Nutchel hebben beneden in het domein een eigen parking. Het is niet mogelijk om met de wagen naar het ‘comfy cabin bos’ te rijden.

Vier maanden tijd.

Opmerkelijk is dat het vakantiedomein in een mum van tijd – op amper vier maanden – werd ontwikkeld en neergezet. De belangrijkste reden hiervoor is het snelle productieproces van de vakantiewoningen. Het gaat om een nieuw concept van James Mennekens, waarbij de bungalows op drie dagen tijd in Wallonië in elkaar worden gezet om ze vervolgens in één stuk via de weg naar Neeroeteren te rijden. Daar had men niet meer dan twee uur nodig voor de installatie ervan. Sommige huisjes staan ‘geschakeld’, waardoor men met meer dan vijf personen kan boeken. Een nacht kost om en bij de 150 euro, naargelang de bungalow, poetsen incluis. Er is geen waarborg nodig.

Nutschell villa met jacuzzi

Nutschell villa met jacuzzi

Naast het ontwikkelen van de huisjes voor het vakantiepark, wil Mennekens deze bungalows inzetten op rockfestivals en verkopen als tweede verblijf. Voor een 25 m2 oppervlakte betaal je 45.000 euro, all-in!  Er lopen dan ook al bestellingen binnen voor B&B’s in Zweden en Engeland en er worden binnenkort zelfs acht nieuwe vakantiewoningen geïnstalleerd in het centrum van Parijs.

Perscontact: Koen Cypers , koen.cypers@bereal.be

Tekst: Jempi Welkenhuyzen

Foto’s: Bereal / M.W.