Alfons Burger serveert de burger in een gastronomisch kleedje
19313
post-template-default,single,single-post,postid-19313,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Alfons Burger serveert de burger in een gastronomisch kleedje

Alfons Burger serveert de burger in een gastronomisch kleedje

Alfons-Burger-in-Groot-BijgaardenRoland Debuyst, ooit winnaar van een zilveren medaille in de Bocuse d’Or en uitbater van het sterrenrestaurant L’Orangeraie in Nossegem zegde de druk van een sterrenstatuut vaarwel en opende: “Bistro R” in Nossegem. Zijn recentste uitdaging geldt de opening van een Alfons Burgers in Zaventem en in Groot-Bijgaarden.
Onder de titel ‘burgernomie’ wil hij de burger herwaarderen door er een gastronomisch tintje aan te geven. Tevens doet hij beroep op collega’s chef-koks om nieuwe burgercreaties bij hem voor te stellen.

Toen wij tafelden in Groot-Bijgaarden was Stéphanie Thunus aan de beurt. Zij was ‘Lady Chef of the Year 2014’, is chef kok van ‘Au Gré du Vent’ in Seneffe en werd in 2013 bekroond met een Michelinster.

Op de menukaart staan een twaalftal burgers: van de klassieke vleesburger naar de veggie- en de visburger. Het vlees komt van is Irish Black Angus runderen, steeds saignant / medium gebakken in dagelijks vers gebakken buns van ‘La Fleur du Pain. Bijhorende frites worden zoals het hoort in rundsvet gebakken, je kan zelfs opteren voor frites van zoete aardappels. Burgers zijn er in regular of maxi formaat, met een democratische prijswaaier, afhankelijk van de ingrediënten tussen 9.90 / 13.40€ voor de Irish Black Angus met tomaat, augurken en Brusseleirsaus en 18 € voor de Fjord met zalm, Feta, rucola, rode uien, gegrilde aubergine, tomaat, komkommer, uienbeignet, mousse van olijven, look mayonaise, BBQ-saus

De creatie van Stéphanie Thunus werd een burger met Pata Negra, rucola, rauwe bloemkool, mayonaise met dragon, piccalilly saus en een uienbeignet.
Een minpuntje is dat voor de kids alleen een klassieke versie van de burger aangeboden wordt.
Op de kaart vind je naast de burgers ook nog fingerfood en spare ribs.
Het is gezellig tafelen met familie of vrienden in het restaurant of op het ruime terras met een kleine speeltuin.
Ons rest enkel de vraag: hoe eet je zo’n burger volgens de ‘gastronomische etiquette’?

Het restaurant in Groot-Bijgaarden is open van dinsdag t.e.m. zondag
Adres: Brusselstraat 193 (Kerkplein) te 1702 Groot-Bijgaarden

Het restaurant in Zaventem is open van maandag tot zaterdag.
Adres: Parklaan 15 1930 Zaventem

Info : https://alfonsburger.be/
Perscontact:  Véronique  Bourgeois veronique@backstagecom.be  en Olivier Duquaine olivier@backstagecom.be
Auteur : Didier Van Houts