Disclaimer – Privacy
177
page-template-default,page,page-id-177,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Disclaimer – Privacy

Disclaimer

BFTP has completed the contents of this site with the utmost care, but can not assume any responsability with respect to the content of articles written by a third party.

Header photo: Bluebells bloom in the Hallerbos – Claudio

Privacy verklaring

Uw privacy is voor ons heel belangrijk. AT-Europe BVBA is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens op de website BFTP.be. Dit gebeurt conform de nieuwe GDPR-regelgeving die in voege is getreden vanaf 25 mei 2018. De volledige verordening kan je hier nalezen en downloaden.

Onze contactgegevens en de verantwoordelijke voor de privacy (DPO) kan je onderaan deze pagina lezen.

 

Persoonsgegevens die we bewaren en verwerken

Bij het invullen van het contactformulier vragen wij je mailadres en je naam.  Je vraag of opmerking is bewaard in ons mailprogramma. De vragen worden allemaal doorgestuurd en beantwoord door de voorzitter, Didier Van Houts.

Als lid is het noodzakelijk voor de werking van de vereniging dat wij beschikken over je naam en adresgegevens, telefoonnummer en mailadres. Dat hebben wij opgevraagd bij de aanvraag van het lidmaatschap. Deze gegevens zijn bewaard op een Excel-formulier en in het bezit van alle leden van het bestuur.

Wij hebben niet de bedoeling om gegevens te verzamelen van min 16-jarigen, indien ze geen toestemming hebben van hun ouders. Doch wij kunnen op geen enkele manier controle uitoefenen of een min 16-jarige zijn mailadres ingeeft op onze website. Mocht dit het geval zijn, mail de verantwoordelijke (contactgegevens onderaan) en dan verwijderen wij het adres in ons mailprogramma.

 

Gebruik van je persoonsgegevens en waarom

Als lid ontvang je alle communicatie over de werking van de vereniging via het mailadres dat je hebt doorgegeven.

Heb je een mail gestuurd via ons contactformulier of gewoon rechtstreeks naar ons mailadres dan gebruiken wij deze gegevens om je een antwoord te mailen.

 

Doorgeven van je persoonsgegevens aan derden

Via een aparte mailing in mei 2018 en bij de aanvraag van je lidmaatschap heb je een formulier moeten invullen waarbij je al dan niet toestemming geeft om je gegevens door te geven aan derden.

 • Vermelding van je naam op de website. Voor bestuursleden is dit uitgebreider met foto en adresgegevens.
 • Doorgeven van je naam en adresgegevens aan:
  • sponsors van een studiereis waaraan je deelneemt;
  • de persvoorlichters die een jaarlijkse bijdrage betalen aan de vereniging;
  • alle andere leden van de vereniging.

 

Hoe lang bewaren we je persoonsgegevens?

Heb je een mail gestuurd naar ons, via het contactformulier of rechtstreeks naar ons mailadres. Dan blijft je mail bewaard in ons mailprogramma voor minstens 5 jaar. Dit hebben we nodig om eerdere vragen/opmerkingen van je te kunnen opzoeken en zo een adequaat antwoord te geven.

Ben je lid dan bewaren we uiteraard de gegevens tot het einde van het lidmaatschap.

 

Je gegevens aanpassen, verwijderen en opvragen

Via de contactgegevens onderaan deze pagina kan je vragen om je gegevens aan te passen in onze database of te verwijderen. Je kan ook navragen over welke gegevens we van je beschikken. Om op deze vragen te kunnen beantwoorden hebben wij alleen je mailadres nodig.

 

Je gegevens zijn goed beveiligd

Wij beschermen je gegevens zoals een goede huisvader. Loopt er toch iets mis met deze beveiliging dan volgen we de voorgeschreven procedures opgelegd door de GDPR-verordening. Heb je de indruk dat je gegevens niet goed zijn beveiligd dan kan je vragen om je gegevens bij ons te schrappen. Dat is mogelijk door een simpele aanvraag via onderstaande contactgegevens.

 

De verantwoordelijke contacteren

Functionaris voor Gegevensbescherming (DPO): Geert Van de Voorde
Contactgegevens: geert@at-europe.be
AT-EUROPE BVBA, Aarseleweg 33, 9800 Deinze
Telefoon: +32 472 77 33 96
BTW: BE-0870.887.675

Let op!

 •  Aanvraag voor wijziging of verwijdering van de persoonsgegevens moet steeds gebeuren met als afzender het mailadres waarmee je bij ons bekend bent. Aanvragen voor wijziging of verwijdering van persoonsgegevens per mail worden binnen de 3 werkdagen verwerkt. Dezelfde procedure voor het opvragen van persoonsgegevens waarover wij beschikken. De verwerking van zo’n aanvraag gebeurt binnen de 5 werkdagen.
 • Telefonische aanvragen worden niet aangenomen. Telefonisch kan er alleen algemene informatie worden opgevraagd of een afspraak gemaakt indien vereist.
 •  Aanvragen per brievenpost moeten gestaafd worden door een bevestiging per mail, door ons verstuurd naar het betreffende adres en door u herbevestigd. Daardoor zal de verwerking minstens 10 werkdagen in beslag nemen.
 • Ons kantoor is alleen open op afspraak.

 

Klachten

Ben je, na ons gecontacteerd te hebben, de mening toegedaan dat wij je gegevens niet op een correcte manier hebben beveiligd, gebruikt of verwerkt, dan kan je een klacht indienen bij het CBPL (Privacycommissie) in België.