De ‘Betoverende Tuin’ in Saint-Jean-Geest
55019
post-template-default,single,single-post,postid-55019,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

De ‘Betoverende Tuin’ in Saint-Jean-Geest

De ‘Betoverende Tuin’ in Saint-Jean-Geest

‘De Betoverende Tuin’ is een internationale kunsttentoonstelling in een natuurlijke gevarieerde (deels verwilderde) landschapstuin met bos, waterpartijen, een rozentuin, een labyrint, een weide met prachtige uitzichten op het golvende Brabants-Haspengouwse landschap.

De tentoonstelling zelf is aan haar negende editie toe met een vijftigtal kunstenaars uit België, Nederland, Duitsland, Singapore, de Filipijnen en Burkina Fasso. In totaal zijn 450 sculpturen in glas, hout, brons, keramiek, steen, koper, metaal, kunststof en recupmateriaal tentoongesteld langs een wandelparcours van 900 meter (met soms originele rustbanken). Daar 2022 het ‘Internationaal Jaar van het Glas’ is werden vooral glaskunstenaars geselecteerd.

Zo kan je hier kennismaken met hun verschillende gebruikte technieken. Om ten volle te kunnen genieten van de kleurschakeringen in deze glassculpturen is het aan te bevelen de tuin te bezoeken met veel zonneschijn.  Blikvanger zijn hier de twee meter hoge glassculpturen met lichtornamenten van Jane Cowie uit Sinagapore.

Mooie aanwendingen van recupmateriaal zijn o.a. de houten huishoudvoorwerpen zoals een maniokstamper (Abou Sidibé uit Burkina Fasso), metaalschroot van een gezonken binnenschip, of oude landbouwwerktuigen.

De ‘Betoverende Tuin’ ligt pal op de taalgrens van Vlaams- en Waals-Brabant. Aan de tuin is ook een atelier verbonden van de Noorse schilderes en gastvrouw Tone Aanderaa. Na het bezoek wordt op het tuinterras nog een drankje aangeboden.

Praktisch: De ‘Betoverende tuin’ kan je bezoeken tot 25 september 2022 op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen tussen 13 en 20 u. Groepen worden op afspraak deskundig rondgeleid door gastheer Ignace Clarysse. Daar slechts 50 personen per uur toegelaten zijn is het nuttig te reserveren. Het is aanbevolen te parkeren in de rue Saint-Marie 1, op korte wandelafstand via een Ravel

Adres : Rue du Tilleul 22, 1370 Saint-Jean-Geest (Jodoigne)

Info: https://www.the-enchanted-garden.info/2022/index.php?Language=nl&Year=2022

Tekst en foto’s: Didier Van Houts