BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | De rustieke luxe van boetiekhotel Château de Grandvoir
18590
post-template-default,single,single-post,postid-18590,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

De rustieke luxe van boetiekhotel Château de Grandvoir

Grandvoir is een idyllisch plaatsje tussen Bertrix en Libramont,  gelegen in de entiteit van  Neufchâteau. De kasteelhoeve dateert uit de 16e eeuw en achter de robuuste Ardeense muren schuilt een romantisch gerenoveerd boetiekhotel. Heel hedendaags, maar met groot respect voor het verleden. Het complex vormt de ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers, vissers en jagers, maar niet in het minst voor wie van historie houdt.

Salon

Salon

Barbara Vanhoorne – Dewitte is een zeer attente gastvrouw. Samen met haar echtgenoot toverde ze deze versterkte vierkantshoeve, gevat in grijze leisteen,  om tot een hotel met acht luxekamers, waaronder 1 suite en 1 familiekamer. Het hoofdgebouw kregen diverse elegante salons, de bijgebouwen werden gerenoveerd tot gastronomisch restaurant met keuken en twee feest- en seminarzalen (20 tot 200 p).  Er is occasioneel een heliport mogelijk. Tot slot fungeert de grote schuur als micro-brouwerij.

Bonaparte slaapkamer

Bonaparte slaapkamer

Château de Grandvoir voert drie sterren en is niet geklasseerd.  Alle kamers zijn individueel ingericht, aangepast aan de bestaande ruimtes,  met groot gevoel voor sfeer en romantiek.  Ze bevinden zich op de eerste en tweede verdieping, behalve de Chambre Chasseur . Die ligt gelijkvloers en is toegankelijk voor andersvaliden. Er is geen lift. Verder krijgt men alle comfort: water, koffie en thee, gratis wifi (handig, want moeilijk telefonisch bereik), flatscreen (satelliet tv), boxspring 1.80 m ( suite: 2 m)  en modern designbad. Occitane producten bieden  heerlijke verzorging in bad en douche.  Er is een haardroger.  Het linnen is van hoogwaardige kwaliteit (Bellora / Sylvie Thiriez). De kamerprijzen variëren van 100 euro tot 250 euro per nacht. Het ontbijt is niet inbegrepen. Je betaalt 15 euro pp extra, maar het is een echte aanrader: eigen gebakken brood, zelf bereide jams en marmelade, choco uit de streek, idem voor de zuivel, yoghurts en kaas! Alles komt van lokale handelaars en boeren.

De salons nodigen uit tot rustig verpozen of het gebruiken van een aperitief vooraleer aan tafel te gaan. Het interieur is te vergelijken met de zgn. flamant stijl. Geen vaste set van stijlregels, maar  zeer smaakvol en hamonieus, een mix van landelijke vintage, antiek en brocante, met oog voor het kleinste detail.

Streekproducten

Restaurant

Restaurant

Het aanpalend gastronomisch restaurant zorgt ervoor dat het onnodig is verder te zoeken in de regio. Een goed jaar geleden werd Chef Antoine Rigaux in huis gehaald. Hij studeerde aan de Hotelscholen van Libramont en Citadelle Namen en liep stage bij sterrenchefs Frans Vandeputte (Château de Strainchamps) en Maxime Collard (La Table de Maxime Our-Paliseul).  Chateau de Grandvoir voert twee menu’s: Le Menu du Vaurien , waarbij in alle gerechten het eigen bier wordt verwerkt en er is het Menu du Marché .  Dat wisselt maandelijks. Omdat streekproducten van elke tafel houden en wij van het verhaal erachter, gaan we voor het marktmenu.  De wijnkaart brengt alle Franse klassiekers in alle prijsklassen. In het seizoen worden druk bijgewoonde jachtarrangementen aangeboden.

Brouwerij Vaurien bovenaanzicht

Brouwerij Vaurien bovenaanzicht

Tot slot is een bezoek aan de micro- brouwerij een aanrader.  Ze wordt aangestuurd door Christophe Urvoy- Isaac en  Julien Depierreux is de brouwmeester. Hij produceert een fris blond bier met hoge fermentatie en een alcoholgehalte van 5,7 graden. De Duitse en Franse hop zorgen voor de aroma’s waaronder een citrussmaak, de Amerikaanse voegt er de bitters aan toe. Er komt deze zomer ook een witbier (4,5 alcohol) op de markt.  ‘Le Vaurien’  zoals het bier heet is op fles (33cl) en op biervaten (20 / 30 liter) verkrijgbaar.  Men heeft momenteel 800 Hl gebrouwen, goed voor export o.a. naar Italië. Afgelopen jaar werd het bier in Malta bekroond met een ‘Gouden Award’.

Info: Château de Grandvoir, La Cornée 66, 6840 Grandvoir, tel: +32 (0)61 210620 of www.chateaugrandvoir.be

 

Perscontact: Véronique Bourgeois   veronique@backstagecom.be

Tekst: Jempi Welkenhuyzen

Foto’s: Anne Marie Jacob