BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Goud voor ‘Fietsen Door De Heide’
51385
post-template-default,single,single-post,postid-51385,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Goud voor ‘Fietsen Door De Heide’

Al meteen goed nieuws in het nieuwe jaar voor ‘Visit Limburg’. ‘Fietsen Door De Heide’ (#FDDH) in het Nationaal Park Hoge Kempen viel in de prijzen op de International Design Awards van Los Angeles, één van de meest prestigieuze designwedstrijden in Amerika. Meteen goed voor goud zelfs! Hiermee herbevestigt Toerisme Limburg dat de groene provincie niet alleen in Vlaanderen, maar ook daarbuiten dé fietsbestemming bij uitstek is.

Alle betrokkenen bij de opening van het belevingspad

‘Fietsen Door De Heide’ in het Nationaal Park is een belevingsroute van vier kilometer, die die dwars doorheen het heidelandschap voert. De iconische fietsbrug van 300 meter fungeert daarbij als een landmark, een baken in het landschap voor een optimale heidebeleving. Sinds de opening in juli genoten al  zo’n 175.000 fietsers van deze unieke ervaring.

Een toonaangevende jury van internationale experts was het dan ook eens om de gouden award ‘Architecture-Arches, Bridges, Viaducts and Gateways’ toe te kennen aan ‘Fietsen Door De Heide’. Hiermee wint B. Limburg het van China (‘Huanggang Port New Development’) en Toronto Canada (‘Beanfield Centre Elevated Walkway’). “ De International Design Awards, kortweg IDA, worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt om legendarische ontwerpvisionairs en opkomend ontwerptalent uit diverse disciplines te erkennen voor hun iconische projecten wereldwijd. Ze zijn sinds de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende designwedstrijden in Amerika, “ aldus gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens. In dit geval waren de ontwerpers Bureaus Witteveen + Bos uit Deventer, samen met Maat-Ontwerp van Gent. Limburg is overigens niet meer onbekend in de V.S.  Ook de fietsbelevingsroutes ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de bomen’ in Bosland pakten er eerder reeds prijzen.

Impressiefoto, fotograaf Vandeweert

“De Limburgse fietsbelevingen kaderen binnen het programma ‘Cycling Synergie’ van Visit Limburg, “ weet Philtjens, “Ook de toekomstige projecten ‘Fietsen onder de Grond’ in het Mergelland, het ‘Fruitspoor’ in het zuiden van Limburg en het Kolenspoor in de mijnstreek staan op het programma. ‘Cycling Synergie’ zet maximaal in op het uitbouwen van het fietsroutenetwerk van de toekomst. Zo kunnen fietsers en wandelaars in interactie gaan met het landschap en ervaren ze de omgeving en de natuur op een andere manier.”

  1. Limburg pionierde meer dan 25 jaar geleden met het fietsroutenetwerk. Het is nog steeds de grootste toeristische troef. Afgelopen jaar telde men maar liefst 3,7 miljoen wielerliefhebbers op het netwerk.

Info: www.visitlimburg.be

Perscontact: info@visitlimburg.be

Tekst: Jempi Welkenhuyzen

Foto’s: Visit Limburg en Anne Marie Jacob