BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Vanuit het “Domaine Château du Faucon”
14024
post-template-default,single,single-post,postid-14024,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Vanuit het “Domaine Château du Faucon”

Charleville Mézières en Sedan in de Franse Ardennen ontdekken.

In de Franse Ardennen, in Donchery tussen Charleville-Mézières en Sedan, vind je het viersterrenhotel Domaine Château du Faucon.

Een beetje geschiedenis

Domaine Ch+óteau du FauconDe eerste geschriften over het Domaine du Faucon dateren uit 1320 en handelen over een “ferme fortifiée”. Vanaf de XVIIe eeuw is er sprake van een kasteeldomein. Na WOII krijgt het een bestemming als familiaal vakantiedomein. In 2007 komt het in handen van de huidige eigenaars: de familie Robin en krijgt het een bestemming als viersterrenhotel met gastronomisch restaurant en paardenmanège.

Het hotel telt 33 kamers verdeeld over het kasteel en de gerenoveerde paardenstallen. Alle kamers (standaard, comfort, classic, junior suites) hebben een unieke uitstraling in een antieke (kasteel) of moderne stijl (bijgebouwen).

Wellness

 Het hotel beschikt over een infrarode sauna, jacuzzi, enkele fitnesstoestellen en biedt een gamma massages aan.

Golf Cross 1Golf Cross 2Ontspanning

Wandelaars kunnen rustig verdwalen in een domein van 28 ha met bossen, vijver en beekjes. Wil je iets meer actief, dan is er mini-golf, billiard français (carambole), golfsimulator, golf cross, tafeltennis, tennis en badminton.

Golf Cross is een variante op het klassieke golven. Overgewaaid uit Nieuw-Zeeland. Op dit moment zijn er in Frankrijk 2 terreinen waar deze variante kan gespeeld worden. Het wordt niet gespeeld met een rond golfballetje maar een ovaal, gelijk een rugbybal. In plaats van een hole, dien je het balletje te deponeren in een rechthoekig net dat je kan draaien in functie van de plaats waar je balletje ligt. Het is een spel dat je eerder doet in groep en een meer ludieke uitstraling heeft dan het klassieke golfspel.

Restaurant bistronomique

Het intieme restaurantJe kan je smaakpapillen tot vervoering brengen in het restaurant bistronomique dat onder leiding staat van Grégory Faucon (een toeval dat hij dezelfde naam draagt als het kasteel!). Hij volgde  een opleiding in België. Op de benedenverdieping heb je verschillende intieme zaaltjes waar je van een ‘Menu Faucon’ kan genieten: een driegangen keuzemenu met aandacht voor streekproducten. Uiteraard is er ook ‘à la carte’ mogelijkheid.

Uitgebreide wijnkelder en keuze van 9 wijnen als je per glas opteert.

Paradijs voor paarden.

De huidige eigenaar Jean-François Robin is een grote paardenliefhebber en bouwde een prachtige manège uit met nieuwe stallingen. Hij heeft dit gedeelte van het hotel afgestoten en het wordt nu door een andere eigenaar uitgebaat. Maar hotelgasten kunnen nog de paarden gadeslaan in een binnen- en buitenmanège.

In september kan je er het “Concourt National et International de Saut d’Obstacles” met meer dan 500 ruiters bijwonen.

Charleville Mézières

Stad der marionetten

Place DucaleWaarschijnlijk heb je al gehoord van het Wereldfestival voor Marionettentheaters dat sinds 1961 om de twee jaar in het najaar in Charleville wordt gehouden. Ook in het “Institut International de la Marionette” kan je meer dan 500 exemplaren in een permanente tentoonstelling over deze kunstvorm bewonderen. Poppen die niet alleen dienden ter vermaak, maar in Azië en Afrika soms ook een (bij)geloof functie hadden.

Op de horloge aan de gevel van het museum is er iedere dag om het uur tussen 10 en 21 uur een verschillend tafereel van een Ardense legende van de 4 gebroeders Aymon. Alle 12 taferelen kan je op zaterdag om 21.15 u bewonderen.
http://www.marionnette.com/

Arthur Rimbaud

Over deze rebelse dichter kom je meer te weten in twee musea aan hem gewijd: het “Musée Arthur Rimbaud” en “Maison Rimbaud”. Er worden elk jaar twee poëziefestivals georganiseerd.

Place Ducale

Dit imposant plein uit de XVIIe eeuw was de drukke handelsplaats in deze stad, gelegen aan de Maas. Op de tweede vrijdag van elke maand is er een streekproductenmarkt.

Basiliek “Notre Dame d’Espérance

Gebouwd in de XVe en XVIe eeuw in een laat gotische flamboyante stijl. René Dürrbach, vriend en medewerker van Picasso, ontwierp abstracte composities voor niet minder dan 1000 m2 glasramen, verdeeld over 68 ramen. Op zondagavond in de zomermaanden kan je er orgelconcerten beluisteren.
Info: http://www.charleville-tourisme.com/

Sedan: grootste fort-kasteel van Europa.

In de XVe eeuw werd door protestanten de aanzet gegeven voor de bouw van het grootste Europese fort: 35.000 m2. Je kan er zowel het kasteel als het museum individueel bezoeken met een Nederlandstalig bezoekersparcours. Ook de kids hebben een aangepast parcours.
Info: http://www.tourisme-sedan.fr/

Maginot-linie

In de omgeving kan je ook overblijfselen van de Maginot-linie bezoeken, zoals het “Ouvrage de la Ferté”
Info: http://www.ouvragelaferte.fr/

HotelkamerZoek je een rustig verblijf met professionele ontvangst, genieten van een voortreffelijke keuken en wijnkelder met stijlvolle bediening in de Franse Ardennen, dan kan je je hier laten verwennen.

Info: http://www.domaine-chateaufaucon.com/fr/index.php

Perscontacten:       Daniele Klein kleinrp@orange.fr

Stella Dmytryc sd@essentiel-sdm.com

Auteur: Didier Van Houts