1000 Dingen doen in Nederland
18084
post-template-default,single,single-post,postid-18084,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

1000 Dingen doen in Nederland

1000 Dingen doen in Nederland

Deze gids van Jeroen van der Spek is reeds aan zijn negende herziene druk toe… Een voltreffer dus.

De uitjes staan gerangschikt per provincie van het noorden (Groningen) tot het zuiden (Limburg).

Het aanbod is heel veelzijdig; van doe-activiteiten (Lola Fatbike Experience, wrakvissen, tuffen in een Trabi, bajesgames, …), originele musea (Boonsma museum –Beerenburger-, een varkensmuseum, Museum Meermanno –oudste boekenmuseum ter wereld-, …), leuke slaapplaatsen (in een havenkraan, in het kleinste houten kerkje van Nederland, in de bajes, …).

De auteur vermeldt ook top tien lijstjes: vuurtorens, winkelstraten, mooiste terrassen, spirituele plaatsen, …

In het register worden de activiteiten met een symbooltje aangeduid (actief, kunst/cultuur, met kinderen, culinair, enz.).

Twee puntjes van kritiek:

  • de activiteiten worden per provincie vermeld en niet per stad/gemeente. Ben je op zoek naar alle adresjes in Amsterdam dan hoef je alle 180 uitjes in Noord-Holland te doorlopen
  • bij de beschrijving van het uitje is dikwijls ook geen plaatsnaam vermeld, alleen een website en dien je het in het register of via de website op te zoeken.

Op zoek naar originele tips tijdens je verblijf in Nederland, dan is deze gids alleszins een aanrader.

Een uitgave van Kosmos, 2018, 320 p, € 15,00

Recensent: Didier Van Houts