41e Kazenfeest op het kasteel van Harzé (Aywaille)
48120
post-template-default,single,single-post,postid-48120,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

41e Kazenfeest op het kasteel van Harzé (Aywaille)

41e Kazenfeest op het kasteel van Harzé (Aywaille)

Na een jaar corona-onderbreking wordt door de toeristische dienst van Ourthe/Vesdre/Amblève en het ‘Comité de Soutien des Fromages de Wallonie’ (CSFW) terug aangeknoopt met het kazenfeest op het domein van het kasteel van Harzé. Wallonië telt 170 kaasproducenten die meer dan 700 kaassoorten produceren.

Op 21 en 22 augustus kan je gratis meer dan 250 kazen ontdekken van koeien, geiten en schapen. Als eregast is Neufchatel (AOP Normandie) uitgenodigd.

Er worden naast de intronisaties ook prijzen uitgedeeld: een “Coup de Coeur des Gastronomes” en er is het “Concours des Fromages de la Wallonie”. Tijdens de persconferentie op 12 augustus werd ook een “Coup de Coeur de la Presse” verkozen en uit 20 kazen werd de ‘L’Exquis piquant Herve” de laureaat.

Kasteel van Harzé

Iedereen is welkom op 21/08 van 14 tot 22 u en op 22/08 van 12 tot 20 u. Naast kinderanimatie (o.a. schminken, springkastelen) is er een optreden van een Duitse fanfare. Op het kasteeldomein kan je het “Musée de la Menuiserie et de la Boulangerie” bezoeken en bakdemonstraties bijwonen. Ook kan je proeven van regionale gerechten en elk uur kan je een kaasschotel winnen.  

Harzé ligt midden een fraaie toeristische regio. Info via www.ovatourisme.be

Info: www.fetedufromage.be

Perscontact: Christine SCHYNSsecretariat@greova.be

Tekst en foto’s: Didier Van Houts