Naast Lunch- nu ook Bistro Garden!
24786
post-template-default,single,single-post,postid-24786,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Naast Lunch- nu ook Bistro Garden!

Naast Lunch- nu ook Bistro Garden!

De Belgische keten Lunchgarden slaat een nieuwe weg in. Naast de 75 zelfbedieningsvestigingen gaat men  inzetten op hospitalen en musea. Een gat in de markt dat nog niet echt is ingevuld, aldus CEO Annick van Overstraeten. Een eerste realisatie van dit nieuwe plan is Bistro Koetshuis in het Openluchtdomein Bokrijk bij Genk. Binnenkort volgen het Gallo-Romeins Museum Tongeren en het Imelda ziekenhuis in Bonheiden.

Binnenzicht nieuw interieur

Binnenzicht nieuw interieur

In Bokrijk werd een nieuw brasserieconcept voorgesteld waarbij vakmanschap, zoals gepropageerd door het domein, wordt verder gezet op het bord. En dit in een authentiek en duurzaam interieur. Bistro Koetshuis kadert , net zoals Bistro Tembo in het Africamuseum te Tervuren en Tablo Bozar Brussel, binnen de vernieuwings- en diversificatiestrategie van Lunch Garden. Er is intussen ook een broodjesbar in AZ St. Maarten te Mechelen. En in de stad van de Maneblussers ontwikkelt men nog projecten.

Lokale producten en bekende gerechten

Lokale producten en bekende gerechten

Gedeputeerde voor Toerisme Igor Philtjens en directeur Bokrijk Liesbeth Kees geloven in het concept: “ Lunchgarden focust eveneens op vakmanschap. En dus combineren we  de pannenkoek van Bokrijk met de vol-au-vent van Lunchgarden.  Er wordt gewerkt met stroop uit Borgloon, naast eigen honing en kruiden, tot bier en brood uit eigen huis. Daarnaast  zijn er regionale leveranciers voor kaas, charcuterie, gin en wijn. Wij heten hen onze ‘Locatariërs’. Verder komt er een groot gedeelte van de gerechten centraal binnen via de kanalen van Lunchgarden in Olen die hier worden afgewerkt. De verkoopprijs ligt daarom iets hoger dan hetgeen men bij een reguliere Lunchgarden betaalt. Maar we voeren hier wel een heuse tafel- en geen selfservice.”

Buitenzicht Koetshuis

Buitenzicht Koetshuis

Bistro Koetshuis biedt plaats aan 140 gasten binnen en 170 personen op het terras. Op de verdieping zijn twee ruimtes opgefrist en kunnen samen 80 personen terecht voor een feestje of vergadering. Het interieur en de keuken werden ge-restyled. Hiervoor werd beroep gedaan op het Hasselts bedrijf Creneau International.

“ We hebben de kaart qua basis behouden, maar brengen de gerechten in een andere presentatie, “ aldus Annick van Overstraeten,  “Denk aan ons Belgisch witblauw, de witloofrolletjes, de vol au vent, zaken waarvoor Lunchgarden door de jaren heen bekend is. Daarnaast zorgen we ervoor dat bepaalde gerechten aansluiten bij de regio. De balletjes in tomatensaus, krijgen hier een saus met Loonse stroop bv.  We voeren een verhouding van 60/40 wat betreft de inbreng van regionale producten. Daarnaast werken we met Alken-Maes en schenken we Cristal bier. Ook de wijnkaart vermeldt Belgian locals.  Verwacht wordt dat we in Bokrijk  een omzet van 1,6 miljoen euro draaien. We mikken op gezinnen, maar  uiteraard ook op  individuele toeristen.  We zijn alle dagen open, behalve op maandag, tot 21.30,  vrijdag en zaterdag tot 22 uur. Er is ontbijt, naast tea-time en verder kan men uitgebreid à la carte tafelen.  We hebben promoties en suggesties. Tijdens het hoogseizoen zijn we wel dagelijks toegankelijk.   De concessie is voor 10 jaar want we willen echt meegaan in het verhaal van het verleden en heden in Bokrijk. Bokrijk is voor velen hét domein dat herinnert aan tal van schoolreizen, maar men heeft zich de jongste jaren echt geprofileerd tot een hedendaagse site  in het kader van ‘BKRK, Bokrijk brandmerkt’ en daar willen we graag deel van uitmaken.”

Perscontact:  An Vandenberghe , an.vandenberghe@interelgroup.com

Tekst en foto’s: Anne Marie Jacob

Foto bovenaan: CEO Lunchgarden Annick van Overstraeten en gedeputeerde toerisme Igor Philtjens