BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Aan boord van de ‘Independence of the Seas’
20604
single,single-post,postid-20604,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

IMG_0336

Aan boord van de ‘Independence of the Seas’

Massimiliano Gianvenuti (RCL Ltd) en Peter Mathieu (CEO CruiseConnection)

Massimiliano Gianvenuti (RCL Ltd) en Peter Mathieu (CEO CruiseConnection)

Onlangs meerde één van de vlaggenschepen van Royal Caribbean International aan in de haven van Zeebrugge: Independence of the Seas. Dit cruiseschip beschikt over 15 passagiersdekken, meet 154.407 bruto ton en biedt in een dubbele bezetting plaats aan 3858 gasten.  Het schip kreeg een grondige update en dus mochten pers en reisagenten even aan boord voor een (hernieuwde) kennismaking.

De renovatie  past in het kader van het zgn.  ’ Amplified’ – programma. De rederij investeert tussen nu en 2021 ca 650 miljoen euro in de upgrading van tien cruiseschepen. Bedoeling is de andere schepen van de ‘Freedom’- en ‘Voyager’-klasse grotendeels in lijn te brengen met de ‘Symphony of the Seas’, dat het nieuwste en grootste cruiseschip ter wereld is.

De vernieuwing begint al bij de buitendekken, met de zwembaden, de spa-omgeving en de attractieve activiteiten zoals waterglijbanen, waterparken en een benji trampoline, die werkt met virtuele bril. Zeer populair indoor is de ‘Glow-in-the dark Lasertag’ . Bij mijn bezoek stond er een popelende en lange wachtrij om naar binnen te mogen.  Nog zo’n succes: Puzzle Break, een escape room waar men in een uur tijd de spanning opbouwt via verborgen aanwijzingen en high- tech raadsels. Sportfans worden in staat gesteld te genieten van allerlei wedstrijden in de Playmakers Sports Bar & Arcade. Via reuzenschermen komen alle disciplines in beeld, terwijl men zelf ook nog actief kan poolen bv bij een hapje-tapje.

Naast de ontspanning is ook gedacht aan  nieuwe lounges en passagiershutten met panoramisch ‘ocean- view’. Met een prachtig uitzicht van muur tot muur en van vloer tot plafond kunnen de gasten genieten van een ‘bruggevoel’ om zo de zonsondergang te beleven vanuit de privacy van hun eigen cabine.

DSC_1905 kopieTot slot zal de inwendige mens geen gebrek kennen, want het schip telt 20 restaurants en 25 bars.   Nieuw is het ’Izumi Hibachi & Sushi’ restaurant waar geschoolde koks verse sushi en teppanyaki aan tafel brengen. Een andere nieuwe zaak is de ‘Chops Grill Steakhouse’, dat tevens seafood serveert. En om het compleet te maken is er de ‘Fish & Chips’, een eetcafé aan het zwembad, met typische strandtraktaties voor de gasten. Kids tippen we de ‘Sugar Beach’, een overvolle snoepwinkel.

Royal Caribbean staat bekend voor topentertainment. De shows ‘s avonds zijn van een zeer hoog gehalte en men brengt er integrale versies van  Broadway, zoals de bekende musicals ‘Mamma Mia’, ‘Cats’, ‘Grease’ en vele andere. Overdag zorgt live muziek voor de juiste sfeer in de diverse lounges.

Cruise global

IMG_0322 kopieIndependence of the Seas stelt deze winter cruises voor vanuit Fort Lauderdale in Florida naar de Westelijke Caraïben. Op deze rondvaarten bezoeken de gasten ook het grote amusementspark CocoCay Resort, waar de grootste wave- en fresh water pool is, naast een dito uitkijkpost ter wereld. Op termijn plant men er de bouw van een hotel.

In mei 2019 steekt de Independence of the Seas dan opnieuw de Atlantische Oceaan over om vanuit Southampton afvaarten van 3 tot 14 nachten te verzorgen in West-Europa, de Noorse fjorden en de Middellandse Zee.

De cruiserederij vaart met 25  ’s werelds meest innovatieve cruiseschepen naar 300 bestemmingen. Naast Royal Caribbean vaart de rederij nog met Celebrity Cruises en Azamara Club Cruises. Celebrity introduceert de volgende maanden twee nieuwe schepen. In het inaugurale seizoen vaart men op de Caraïben. Volgende zomer kan men in Europa naar Dublin, Southampton, Amsterdam, Barcelona, Rome en Venetië.  Daarnaast staan de Galapagoseilanden exclusief op het programma. Bij Azamara Club Cruises is de vloot afgelopen zomer uitgebreid met een derde boetiekschip: de Pursuit, De klemtoon van Azamara, die maar liefst 303 havens in 94 landen, aandoet, ligt op het langer ter plaatse blijven op hun bestemming. Begin 2020 richt het cruiseschip Azamara Journey zich op Zuid-Afrika waar gasten dan een tiendaagse cruise kunnen combineren met een safari in het Krugerpark en een bezoek aan de wijnregio rond Kaapstad.

DSC_1943 kopieWant dat heb ik intussen geleerd, wie kiest voor een cruise, gaat ofwel voor de reis ofwel voor het schip. Daarbij zijn beide motieven gegrond. Cruise Connection biedt knowhow aan van meer dan een halve eeuw vaartechniek op de meest innovatieve schepen naar tal van belevingsbestemmingen. Daarbij komt meer en meer de zgn. ‘multigeneratie’ aan trek. En dus is het einde van het verhaal nog lang niet in zicht.

Info: https://www.cruiseconnection.be/

Perscontact: presse@cruiseconnection.be

Tekst & Foto’s: Jempi Welkenhuyzen