Algemene Vergadering Jeunes Restaurateurs presenteert nieuwe restaurant- en hotelgids
24557
post-template-default,single,single-post,postid-24557,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Algemene Vergadering Jeunes Restaurateurs presenteert nieuwe restaurant- en hotelgids

Algemene Vergadering Jeunes Restaurateurs presenteert nieuwe restaurant- en hotelgids

Mechelse koekoek

Mechelse koekoek

Een nieuwe restaurant- en hotelgids, in ‘ toegevoegde realiteit’, een nieuw lid Chef Simon Goyens van restaurant ‘L’OH, het congres en dertig jaar Jeunes Restaurateurs in België. Dat waren de ingrediënten van de Algemene Vergadering, die plaatsvond op het Wijndomein Petrushoeve in Molenbeek-Wersbeek, hartje Vlaams-Brabant.  Nadien toonde het nieuwbakken lid Simon zich van zijn beste zijde aan de collega’s in restaurant L’OH te Tielt-Winge.

Tevens werd afscheid genomen van Thierry en Pascale Fauviaux van Restaurant La Croustade in Heusy bij Verviers, wegens de leeftijd van 42 jaar bereikt en dus geen ‘Jeune Restaurateur’ meer. Ook geen lid meer: Frédéric Van Quaethem van  restaurant ‘Bresca’ uit Kerksken, wegens verkoop van de zaak. Nieuw daarentegen is wel L’OH van Simon en Leen Goyens-Weckhuyzen in Tielt-Winge.

In een voormalige klompenmakerij, veranderd tot een strak interieur, gaat de chef terug naar de essentie van de gastronomie, ongecompliceerd met aandacht voor smaken en producten van eigen bodem.  JRE hoopt naar volgend jaar toe nog een drietal nieuwkomers te mogen verwelkomen.

Digitaal

Cover (2)Dat JRE de digitalisering in de samenleving op de voet volgt en mee is met de social media bewijst de nieuwe gids. De editie 2019 editie gaat naast de printversie ook online via augmented reality op tablet of smartphone. Deze techniek zorgt dat papier en technologie zich complementeren, waardoor heel wat informatie kan worden verstrekt. Elke pagina van de gids kan namelijk gescand worden via de smartphone app “Admented”, wat de lezer toestaat om heel wat informatie te raadplegen: foto’s, interactieve navigatiegegevens en rechtstreekse online reservaties voor alle restaurants.  Bovendien genieten ook de partners van video’s, rondleidingen en andere belangrijke informatie.  Deze applicatie, gekoppeld aan sociale media,  kan ook live te volgen zijn.  In 2020 kan men op die manier manifestaties als de Cooking Cup vanuit de luie zetel volgen. Via ‘Push-Ups’ wordt de gebruiker op de hoogte gehouden van evenementen, acties, promo’s en actueel nieuws van JRE en van hun lievelingsrestaurant. Tot slot zal een gedrukte plaat, met alle content van elk restaurant, aan de ingang van elk lid worden geplaatst, zodat ook de voorbijgangers bv bij sluitingsdagen toch hun info kunnen downloaden. Het systeem wordt centraal beheerd. De chefs kunnen niet zelf rechtstreeks gegevens invoeren.

Nieuw is dat er JRE – ateliers komen waar klanten gepriviligeerd één dag toegang krijgen tot een keuken en hun chef . Om dan samen aan de slag te gaan en culinaire finesses te ontdekken.

Actief

Interieur L’OH

Interieur L’OH

Verder concentreert JRE zich op het Internationale Congres dat doorgaat in Luik, op 28 en 29 april aanstaande. Op het programma, zo’n 300 chefs van over de hele wereld, die gedurende 2 hele dagen hun gemeenschappelijke passie komen delen tijdens thematische gesprekken en allerlei activiteiten. Tevens worden er dan zes Awards uitgereikt in diverse disciplines: talent, ondernemerschap, vernieuwing, service, originele smaken en erfgoed. Er zijn tien genomineerden uit heel Europa, waaronder David Grosdent van Restaurant L’ Envie uit Zwevegem.

Naast dit prestigieuze evenement, staat er tot slot nog de viering van 30 – jaar JRE België op het programma. Dat wordt eind september gevierd. Gedacht wordt aan een walking – diner waar media, culinaire partners en leden elkaar kunnen ontmoeten in een relaxte funsfeer. Men zoekt momenteel nog naar een geschikte locatie in he centrum van het land.

Info: www.jre.be

Perscontact: Véronique Bourgeois veronique@backstagecom.be

Tekst : Jempi Welkenhuyzen – Foto : Anne Marie Jacob

Foto bovenaan: Nieuwe lid Simon Goyens en Leen Weckhuyzen krijgen label