BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | ANWB-Reeksen “Ontdek reisgids” en “ANWB Extra”
18783
single,single-post,postid-18783,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

anwbontdek-kaapstad

ANWB-Reeksen “Ontdek reisgids” en “ANWB Extra”

Recentelijk verschenen verschillende titels in de vernieuwde (Nederlandse) ANWB-Reeks “Ontdek reisgids”. Wij hebben proefondervindelijk kunnen kennis maken met de titel “Kaapstad & de Kaap”. Deze omvangrijke reisgids is uitermate volledig en getuigt van een totaal vernieuwde, aangename en uitermate geslaagde lay-out met prachtige foto’s. Op de binnenflap vooraan vindt men een overzichtskaart van de reisbestemming, achteraan een zeer goede kaart (met afstandstabel en plaatsregister) van de regio + een praktisch bruikbaar (en uitneembaar) plan van Kaapstad.

anwbextra-kaapstadDeze gids start met een leuke inleiding met drie rubrieken: “Kaapstad – veel gestelde vragen”, de “Favorieten” en “In vogelvlucht”. Vervolgens is er de rubriek “Reisinformatie, adressen en websites”. Vervolgens “Kennismaking – Feiten en cijfers, achtergronden”. Hoofdbrok is het deel “Onderweg in Kaapstad en de Kaap” met de hoogtepunten, originele tips (ook voor eten/drinken, overnachten, uitgaan, winkelen, actief en festiviteiten). Tenslotte is er de rubriek “Ontdekkingsreis ”met een aantal excursies. Achteraan krijgen we nog een toemaatje met een “Toeristische en Culinaire woordenlijst” en uiteraard een register. Het is een fantastische en vrij goedkope reisgids!

Wij hebben tevens de nieuwe pocketgids “Kaapstad/Garden Route” van de vernieuwde reeks “ANWB Extra” gebruikt. Deze is zeer handig om overal mee te nemen, en bevat achtereen een praktisch uitneembare kaart (waarbij een plattegrond van Kaapstad geïntegreerd is). Ook deze reisgids is een echte voltreffer. Kortom: de noodzakelijke vernieuwing van de ANWB-reisgidsen is een schot in de roos!

De ANWB reisgidsen worden in België verdeeld door Lannoo.

Kaapstad & de Kaap, 296 p., €17,95

Kaapstad/Garden Route 2018, 129 p. € 11,99

 

Recensent: Patrick De Groote