BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | ARDENNEN, Time to MOMO
47554
post-template-default,single,single-post,postid-47554,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

ARDENNEN, Time to MOMO

Nieuwe uitgave van de Nederlandse steden- en regioreeks “Time to momo” (voorheen de 100% reisgidsen), onder redactie van Sanne Tummers en Femke Dam.

De handige gids start met een algemene rubriek. De “Ardennen” zijn wel heel ruim afgebakend en bevatten o.m. de geografische streken Ardennen, Condroz, Fagne-Famenne, Gaume … en zelfs de grootstad Luik. De hoofdbrok omvat volgende 6 gebieden (met schematische overzichtskaartjes zonder schaal): Luik & Omgeving; Spa & de Hoge Venen; Ardense Wouden & Famenne Ardenne; Arlon, Bouillon & de Gaumestreek; Chimay & Viroinval; Namen & Dinant. In totaal komen daarbij 40 trips aan bod, aangevuld met tips voor bezoek, activiteiten, logies, horeca, shopping in de buurt.

De gids bevat een aantal lijstjes met “niet te missen”musea; proeven van speciaalbier; grotten; op stap met de kids; kastelen & burchten; extreem outdoor; uitzichtpunten; bijzonder overnachten in de natuur; en tensotte “naar de markt”.

De gids is doorspekt met tal van aanbevolen (en dikwijls redelijk alternatieve) adresjes. Of alles onafhankelijk gekozen is kan moeilijk achterhaald worden, en is eigenlijk minder belangrijk. Opvallend is het moderne, hippe en trendy concept en lay-out dat alle leeftijden kan aanspreken. Men verlaat daarenboven dikwijls de klassieke paden van andere reisgidsen. Uiteraard geeft deze reisgids (met tal van prachtige foto’s) geen volledig beeld van de regio en ook geen diepgaande informatie … dit is ook geenszins de bedoeling.

Achteraan is een thematische index. De binnenvoorflap bevat een schematische overzichtskaart zonder schaal. Deze leuke lifestyle-reisgids voor de veelzijdige Ardennen is zeker een waardevolle inspiratiegids voor de prachtige natuurregio dichtbij huis.

Mo’media, 2021, 144 p., € 19,99 , ISBN 978-94-93195-63-9

Recensent: Patrick De Groote