“Argentinië” & “Peru” in de reeks National Geographic
67548
post-template-default,single,single-post,postid-67548,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

“Argentinië” & “Peru” in de reeks National Geographic

“Argentinië” & “Peru” in de reeks National Geographic

Deze geactualiseerde reisgidsen over Argentinië en Peru zitten in een volledig nieuw jasje met resp. 10 en 12 rubrieken (aan de zijkant in een aparte kleur aangeduid) en een heldere inhoudsopgave. Men start met de reisindeling (met o.m. beste reisperiode), dan de zeer ruim opgevatte rubriek “Geschiedenis en cultuur” (aldus ook met eten en drinken, flora en fauna, kunst en literatuur), vervolgens (het meest omvangrijke deel) de verschillende regio’s en tenslotte een “Reiswijzer”.

De reisgids Argentinië laat u kennis maken met eindeloze verrassingen. Eerst komt de kosmopolitische hoofdstad Buenos Aires (en de delta van de Rio de la Plata) uitgebreid aan bod. Dan volgen de regio’s van noord (nl. de Pampa’s of graslanden) naar zuid (tot en met Patagonië en Tierra del Fuego of Vuurland).

De reisgids Peru start met de metropool en hoofdstad Lima, en is vervolgens gebaseerd op de driedeling van de Zuidelijke, Centrale en Noordelijke laag/hooglanden. Tenslotte nog de regio Amazone.

Elke regio heeft een kadertje met “niet missen” en een kaart (met schaal) met aanduiding van de belangrijkste toeristische attracties (met tal van gegevens, prijsindicaties en bereikbaarheid met openbaar vervoer). Er is veel praktische informatie opgenomen zoals de reisduur, transport, tal van interessante kaderstukjes (o.m. met ervaringen) en (insider) tips.

Bij de reisgids Argentinië komt uiteraard o.m. de recente geschiedenis met Perón en de “vuile oorlog” aan bod, de schitterende watervallen van Iguazú, de nationale dans de tango en de wijnbouw. Bij de reisgids van het kleurrijke Peru kan men niet voorbij Machu Pichu (de bekendste archeologische vindplaats van Latijns-Amerika) en de oude Incahoofdstad Cuzco, de beroemde keuken (denk maar aan ceviche), de lama’s en de alpaca’s, en uiteraard het Andesgebergte.

Achteraan is er nog de uitgebreide rubriek “Reiswijzer” met aandacht voor reizen naar en in het land, praktische tips (met o.m. feestdagen), noodgevallen (met o.m. gezondheid), horeca (hotels en restaurants zijn ingedeeld in 5 prijsklassen), winkelen (alleen in de reisgids Argentinië), uitgaan en activiteiten. Achteraan nog een uitgebreid en praktisch bruikbaar register (met thema’s en plaatsen).

Deze reisgidsen zijn niet zo gedetailleerd (als bijvoorbeeld de Groene Michelin-gidsen), maar hebben een zeer verzorgde lay-out met tal van prachtige foto’s, kaarten en plattegronden. National Geographic kiest ook voor duurzaam toerisme (of bewust reizen). Ook wandelingen, autotochten en excursies worden geïntegreerd in de reisgids.

Besluit: een degelijke, overzichtelijke, en praktische reisgids, vooral nuttig bij de reisvoorbereiding.

Auteurs: resp. Wayne Bernhardson & Rob Rachowiecki. Uitgeverij Kosmos, Utrecht/Antwerpen, 2024, 336 en 320 blz., ISBN 978 90 4393 080 2 en 978 90 4393 077 2, € 28,99.

Contact: Christine Van Steerteghem, PR & Marketing Manager VBK Uitgevers België = CSteerteghem@vbku.be   

Recensent: Patrick De Groote