Arno: The Show of Life
65668
post-template-default,single,single-post,postid-65668,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Arno: The Show of Life

Arno: The Show of Life

Algemeen binnenzicht

(Photographs 1972 – 2022)

 

In de Venetiaanse Gaanderijen van Oostende loopt momenteel een tentoonstelling over Arno. Het is het ultieme eerbetoon van fotograaf Danny Willems, de vroegere boezemvriend van onze rockster. Hij toont er zijn leven in het kielzog van ‘le plus beau’. Nooit eerder volgde een fotograaf 50 jaar lang een rocker. En dat vanaf de dag dat ze nog jongens waren tot de dag dat ze grijs werden. ‘The Show of Life’ loopt nog tot 21 mei e.k. Die dag zou Arno 75 jaar zijn geworden.

Memorabilia

Tijdens hun 50-jarige samenwerking maakten ze 21 albumcovers en 12 muziekvideo’s. Tal van iconische beelden en cours de route worden in deze tentoonstelling door Danny Willems van tekst en beeld voorzien. Ook krijg je tal van memorabilia rond Arno te zien. Een must voor de fans. Arno Hintjens was niet Willems eerste model, maar wel het beste,. De man die van hem een fotograaf maakte, zo heet het. Niemand fotografeerde zoals Willems, niemand zong zoals Arno. Ze jutten elkaar op, als we meesterverteller en journalist Stijn Tormans mogen geloven.  En ze katapulteerden elkaar de kosmos in. Zo goed als altijd in zwart-wit, nooit moe, niet merkend dat ze ouder werden en grijs. Af en toe toch eens in kleur, de kleur van de zwans, zoals ze dat zelf noemden. Of die van de nostalgie. In 2022 zette Arno 5 rode neonletters op het podium: VIVRE.  Ook al kreeg hij enkele jaren voordien de diagnose van pancreaskanker, toch bleef hij doorgaan: “Ik heb de adrenaline van een concert nodig, daar haal ik mijn energie uit,” vertelde de zanger, terwijl de chemo in zijn lijf druppelde. De tentoonstelling besluit dan ook in grijs: een laatste, dode hand, ergens vijf hoog in de Dansaertstraat te Brussel.

Detail tentoonstelling

‘The Show of Life’ is meer dan een bijzondere expo. Het is een ode aan de vriendschap tussen 2 gelijkgestemde mensen. ‘Gie en ik, toi et moi’ oftewel ‘Danny, we hebben een fantastisch leven hé, wieder’.

Oostende Godverdomme

Het fenomeen Arno zet zich ook verder buiten de muren van de tentoonstellingsruimte. Toerisme Oostende ontwikkelde een 3 uur durende digitale wandeling in het zog van de zanger. De tocht start aan de Velodroom, waar Arno voor het eerst optrad, tot aan de zee, die hij, ofschoon hij al jaren in Brussel verbleef, altijd in zijn hart sloot. De wandeling is gratis, maar je moet beschikken over een smartphone. Voor de die hards is er ook nog een boek in hardcover ‘Arno’ met ISBN nummer 978 946466 675 5.

Praktisch

‘Arno, The Show of life’ loopt nog tot 21 mei a.s. Dagelijks van dinsdag tot en met zondag tussen 14 u en 17 u in de Venetiaanse Gaanderijen, Koning Boudewijnpromenade in 0ostende. Info en tickets: www.oostende.be/theshowoflife of via de UIT-pas, uit@oostende.be en tel:059.258141

Tekst: Jempi Welkenhuyzen

Foto’s: Anne Marie Jacob