BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Bellewaerde Aquapark onthult glijbanen
23467
single,single-post,postid-23467,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

foto 1 bellewaerde aquapark

Bellewaerde Aquapark onthult glijbanen

Op 1  juli 2019 opent het indoorwaterpark Bellewaerde Aquapark officieel zijn deuren.  Momenteel wordt in sneltempo gewerkt zodat de familieglijbaan Aquaventure en de raceglijbaan Splash Clash de deadline halen.   De pers mocht al een kijkje nemen tijdens een werfbezoek aan de bouwsite die met een prijskaartje van 17 miljoen euro de grootste investering ooit is voor Bellewaerde.

Links de familieglijbaan Aquaventura en rechts de dubbele raceglijbaan Splash Clash - foto Bellewaerde

Links de familieglijbaan Aquaventura en rechts de dubbele raceglijbaan Splash Clash – foto Bellewaerde

Waterpret voor jong en oud

Bellewaerde Aquapark bestaat uit drie zones voor kinderen van verschillende leeftijden. De allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat. Oudere kinderen kunnen op ontdekking gaan in en op een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten. Ook de speelzone met kantelende emmers zorgt voor heel wat spetterplezier. De Lazy River voert bezoekers doorheen het volledige park langs een grot, een klimmuur, een aquarium en tal van watereffecten. Ouders kunnen relaxen in strandstoelen, in de wellnesszone, de sauna, het bubbelbad of verpozen in de cocktailbar. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

Waterglijbanen

Lazy River

Lazy River

Blikvangers van Bellewaerde Aquapark zijn de familieglijbanen Aquaventure en Splash Clash. In Aquaventure nemen maximum 4 personen plaats in een grote band waarmee ze door de glijbaan met een diameter van 2,70 meter langs een parcours van 117 meter glijden. De  tocht wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in de open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken.
Racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond. De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. Gedurende de hele race kleurt de glijbaan groen bij het winnende team en rood bij het verliezende team. Op het einde van de rit wordt de racetijd vertoond. Beide glijbanen starten op een hoogte van 12 meter.

Een van de glijbanen van Aquapark Bellewaerde is al geplaatst

Een van de glijbanen van Aquapark Bellewaerde is al geplaatst

Comfort

Bellewaerde Aquapark stelt het comfort en de veiligheid van de bezoeker steeds voorop. Zo zullen de banden van de glijbanen via een transportsysteem naar boven worden gebracht. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C, alsook een watertemperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zorgen tevens voor een betere akoestiek.

Info: https://aquapark.bellewaerde.be/nl

Perscontact: An De Ridder an.deridder@bellewaerde.be

Tekst en foto’s: Rita Goethals & Bellewaerde
Foto gans bovenaan: Maquette Bellewaerde Aquapark –  foto Bellewaerde