BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Bellewaerde opent seizoen met nieuwe family coaster Wakala
37805
post-template-default,single,single-post,postid-37805,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Bellewaerde opent seizoen met nieuwe family coaster Wakala

Met groen licht van de Nationale Veiligheidsraad gaat vanaf 1 juli in Bellewaerde zowel het pretpark als het indoor waterpark terug open. Bezoekers kunnen er dan ook de nieuwe family coaster Wakala en de vier Amoertijgers ontdekken.

Extra maatregelen

Door Covid-19 gelden in het ganse park extra maatregelen. Naast het voldoende afstand houden zijn er ook extra hygiënemaatregelen zoals het dragen van het mondmasker en het gebruik van handgel.  Om deze maatregelen zo correct mogelijk te kunnen toepassen, wordt het aantal bezoekers ook beperkt. Iedereen, ook abonnementshouders, moet verplicht op voorhand online reserveren.

Handgel is aan elke attractie aanwezig. Algemeen directeur Stefaan Lemey geeft het goede voorbeeld.

Waterplezier

Vanaf 1 juli is ook Bellewaerde Aquapark weer open. Dankzij de mix van glijbanen, speelzones en ontspannen in een groene oase en met een omgevingstemperatuur van 34° C is waterplezier gegarandeerd.  Het ganse gezin geniet er tevens van een Europese primeur met de familieglijbaan Aquaventure waarbij je met vier personen in een band kan zitten en je je laat meevoeren van bocht tot bocht tot je plots in openlucht op een gigantisch blad terechtkomt.

Wakala

De nieuwste attractie Wakala is een avontuurlijke familiecoaster in de Canada-zone van het park. Twee  liftheuvels waarvan één met een lichte versnelling, alsook een kruising en bocht doorheen het traject van de attractie Dawson Duel zorgen voor plezier voor het ganse gezin. Het coastertraject, met een aantal vinnige maar comfortabele bochten eindigt op een antenne van 21 meter hoogte boven de Bellewaerde-vijver, waarop de treinen voorwaarts de hoogte ingaan en achteruit terugkeren.

Nieuwe bewoners

Bellewaerde verwelkomt dit seizoen ook vier Amoertijgers in het park. De Amoertijgers Zeya, Tynda, Nanai en Onon zijn afkomstig van Hluboká Zoo in Tsjechië waar ze geboren zijn. Het gaat om drie vrouwelijke tijgers en één mannelijke. Bezoekers kunnen hen bewonderen op hun gloednieuwe klimstructuur langs het wandelpad of vanop de attractie Bengal Express.

Reserveren is verplicht.

 Info en reservaties: www.bellewaerde.be & www.aquapark.bellewaerde.be

Perscontact: Tina Taillieu – Tina.Taillieu@bellewaerde.be  – pers@bellewaerde.be

Tekst: Rita Goethals