BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Bloemenstad Bilzen trapt toeristisch seizoen af met nieuwe elektrische golfkarretjes
43979
post-template-default,single,single-post,postid-43979,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Bloemenstad Bilzen trapt toeristisch seizoen af met nieuwe elektrische golfkarretjes

De lente staat in Haspengouw gelijk aan de start van het nieuwe toeristische seizoen. De toeristische dienst van Bilzen verhuurt als enige in Limburg groene, elektrische wagentjes om eropuit te trekken in de regio. Een uitzonderlijk vervoersmiddel om de stad én de bloesems te verkennen. Dat de wagentjes populair zijn, blijkt uit de verhuurcijfers die jaar na jaar stijgen. Daarom werd het assortiment recent uitgebreid met vier luxueuze voertuigen.

Schepen van toerisme Bruno Steegen (Beter Bilzen): “De wagentjes zijn onlosmakelijk verbonden met Bilzen. De huidige gaan al elf jaar mee en waren toe aan vernieuwing. In totaal zijn er acht wagentjes, per jaar worden er twee nieuwe aangekocht. Dat betekent dat we het aanbod op vier jaar tijd volledig kunnen vernieuwen. Ondertussen hebben we al vier nieuwe voertuigen, de anderen houden we als reserve in geval van een defect. De nieuwe exemplaren zijn een upgrade in comfort aangezien de golfkarretjes groter zijn en dus voldoende plaats bieden aan vier volwassenen én een picknickmand. Ook voldoen ze uiteraard aan alle veiligheidsnormen. Kostprijs 27.500 euro per golfkarretje. ”

Bruno Steegen in elektrisch golfkarretje

De wagentjes zullen regelmatig opduiken in het straatbeeld, zeker nu de stad een gevarieerd bloesemprogramma aanbiedt. In 2019 waren er 907 verhuringen, in 2020 waren dat er in de zomermaanden alleen al 440. In 2021 wordt eveneens een stijging verwacht. Het is dan ook de ideale manier om het bloesemprogramma in Bilzen te beleven, op een veilige manier in eigen bubbel. Bovendien wordt ook het oude stadhuis in het centrum dit jaar helemaal ingekleed met bloesems.

Een wagentje reserveren of het bloesemprogramma raadplegen kan online op www.visitbilzen.be.

Elektrische golfkarretjes in Alden Biesen

Perscontact: Cedric Gregoire     cedric.gregoire@bilzen.be

Tekst: Jempi Welkenuyzen

Foto’s: Stad Bilzen