BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Bourgogne-Franche-Comté brengt ode aan de wijn en de gastronomie
23254
single,single-post,postid-23254,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

shutterstock_496709149.wijngaard

Bourgogne-Franche-Comté brengt ode aan de wijn en de gastronomie

Bourgogne-Franche-Comté wil de wijn en de gastronomie in de regio beter in de kijker zetten door tal van projecten die tussen 2019 en 2021 zullen gerealiseerd worden.

Netwerk van wijncentra
In Bourgogne-Franche-Comté heeft vrijwel ieder dorp wijnkelders om de kunst van het proeven te leren. Wat de regio nog niet heeft is een blikvanger met moderne middelen die de bezoeker op een  interactieve en ludieke manier de Bourgondische wijn en zijn wijngaarden leert kennen. Daarom gaat de regio in 2021 een Centrum van Bourgondische wijnen openen in Beaune, Chablis en Mâcon.  Dit   netwerk van wijncentra moet de wijnliefhebber de gelegenheid bieden om de rijkdom van de Bourgondische wijnen te ontdekken , voordat ze hun reis door de regio vervolgen.

Dijon fijnproeversstad
Eind 2019 wordt in Dijon een Internationaal Centrum van de Gastronomie en de wijn geopend. Dijon, als fijnproeversstad aan het begin van de Route des Grands Crus, zal deelnemen aan de promotie van de Franse gastronomische maaltijden en van de ‘Climats’ van de Bourgondische wijngaarden .  6,5 ha en 70.000m2 van gebouwen zullen onderdak bieden aan een ecologische wijk met  een viersterrenhotel met restaurant, een spa en een zwembad, een sfeervol opleidingscentrum, de prestigieuze Ferrandi school, winkels, een bioscoop, een bedrijfscentrum voor startups, een interpretatiecentrum voor architectuur en erfgoed en een centrum voor cultuur en tentoonstellingen.

Maison du Comté
En heel logisch… na de wijn komt de kaas. In 2020 zal in Poligny het Maison du Comté geopend worden.  Op een oppervlakte van 3.000m2 , waarvan een deel gereserveerd is voor het Comité Interprofessionnel de Gestion du Comté, zullen bezoekers alles te weten komen over de Comté kaas die het label heeft van Appellation d’Origine  Protégée.  Tijdens een leerzame en ludieke rondgang zullen alle beroepen van de sector behandeld worden.

Info: www.cite-vins-bourgogne.fr
www.citedelagastronomie-dijon.fr
www.maison-du-comte.com

Perscontact:   Marie-Hélène Vernerey mh.vernerey@bfctourisme.com

Tekst : Rita Goethals

Foto: Shutterstock.com