BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Bretagne Noord (van Rennes tot schiereiland Crozon)
30469
single,single-post,postid-30469,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

BretagneNoordfoto

Bretagne Noord (van Rennes tot schiereiland Crozon)

Deze splinternieuwe Nederlandstalige groene Michelinreisgids is een absolute must voor één van Frankrijks mooiste reisbestemmingen. Deze zeer volledige reisgids – met duidelijke sterrenbeoordeling (*,** en ***) bij alle plaatsen – omvat eerst een algemeen deel met o.m. de rubrieken reisvoorbereiding (zoals transport, Bretagne Noord van A tot Z, accommodatie, reizen met het gezin en “memo” voor evenementen, cultuur, aanbevolen lectuur). Daarna volgt de rubriek “Meer weten over Bretagne” waarbij o.m. natuur en landschap, kunst en cultuur, tradities en levenskunst, en geschiedenis aan bod komen. Hoofddeel is zoals steeds “Steden en bezienswaardigheden”, ingedeeld naar de 4 regio’s en gewaardeerd volgens de beproefde sterrenbeoordeling. Bij de reisplanner worden 6 reistrajecten  voor 3 tot 7 dagen uitgewerkt. In totaal telt deze gids 211 rondritten, wandelingen en excursies

De Groene Reisgids is ook zeer praktisch met de rubriek “Adresboekjes” met 580 aanbevolen adressen (voor overnachten, uit eten, uitgaan, winkelen, evenementen) voor elk budget. De 47 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie zijn van topkwaliteit. Vooraan in de coverflap is een overzichtskaart opgenomen met de 4 regio’s die de basis vormen van het hoofddeel.

Bij de vernieuwde reeks Groene Reisgidsen vormen de top 10 “Niet te missen plekjes” (met o.m. Cap Fréhel,  de enclos paroissiaux of de “ommuurde parochie-erven”, Saint-Malo met de historische stadswallen, en Ile d’Ouessant = het uiterste westpunt van Frankrijk) ( hierbij valt op dat de wereldberoemde Mont-St.-Michel hierbij niet is opgenomen!) en de 20 hoogtepunten (= de mooiste reisherinneringen, met de top 5 van havens met karakter, van stranden, van natuur, en van erfgoed) een meerwaarde en prachtig geïllustreerde introductie.

Acteraan een woordenlijst (F-NL, met vooral culinaire termen), register en overzicht van de kaarten en plattegronden. Kortom: één van de beste, meest volledige en geactualiseerde reisgids die op de Nederlandstalige markt beschikbaar is.

Uitgeverij Lannoo, 2019, 488 blz., € 24,99. EAN: 9789401457101

Recensent: Patrick De Groote