BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Bricks@Terhills
44630
post-template-default,single,single-post,postid-44630,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Bricks@Terhills

Nog tot en met 24 mei loopt in Terhills bij Maasmechelen Village de tentoonstelling ‘Bricks@Terhills’. Goed voor 350 vierkante meter bouwplezier aan kunst, humor en andere thema’s, goed voor enkele miljoenen LEGO blokjes, gecertificeerd door Dirk Denoyelle.

Bricks@Terhills is een belevingstentoonstelling van 60 unieke modellen in LEGO-stenen, verspreid over twee verdiepingen. Je wandelt door diverse thematische galerijen en kunt de unieke werken  bewonderen. Denk aan 2D- en 3D-portretten van bekende filmsterren, eigen en parodieën op bekende kunstwerken, gouden beelden, muziek, natuur en architectuur. Denk aan Jamie Lidell, die het origineel nu zelf in bezit heeft, of Ed Sheeran die zijn hoofd in blokjes tijdens RTL Late Night in ontvangst nam. Maar ook leuk is het werkstuk van tv-presentator Klaas van Kruistum (KRO-NVRV) waaraan hij dus zelf gebouwd heeft. Indrukwekkend is de schouwburg , gebouwd door Amazings, het bedrijfje achter Denoyelle, goed voor 150.000 stenen en heel wat uren werk. Dat geldt ook voor het huzarenstuk van de tentoonstelling, nl. een indrukwekkend plafond. Daarin zijn mensen verwerkt naar wie Denoyelle en co opkijken. Denk aan Neil Armstrong, Da Vinci, Escher, JK Rowling, maar ook onze eigenste Willem Vermandere!

Schouwburg

Experience

Het woord ‘experience’ mag je letterlijk nemen. Als bezoeker mag je je vergapen aan de 3-meter hoge cactus met beeltenissen van cowboys. Maar je kunt ook zelf aan de slag met de blokjes, want er staan diverse tafels klaar waar je een dino kunt bouwen. Die krijgt achteraf een plekje in de galerij ‘natuur’. Je kunt lopen over zgn. LEGO lava en voor de kleinsten is er een ‘Zoek de dino’ speurtocht doorheen heel het tentoonstellingsparcours.

Voor heel het gezin

Amazing Art Experience with LEGO Bricks is een tentoonstelling om met het gezin te beleven, maar je kan er ook zelf op zoek gaan naar je eigen ding. Je kunt samen bouwen, de info lezen op de bordjes, de liedjes zoeken die verstopt zijn in de schouwburg of gewoon genieten van al het leuks dat er is. Combineer het met een bezoek aan de Maasmechelen Village shoppingstraat of het Terhills natuurpark dat er vlakbij gelegen is en je hebt een leuke dag uit.

Grote overzichtstafel

Praktisch: toegang tot en met 3 jaar is gratis, van 4 jaar tot en met 12 jaar betaal je 7 euro, vanaf 13 jaar is de toegang 10 euro. De expo hanteert een maximum aantal bezoekers per dag en er wordt met tijdsloten bewerkt omwille van corona. Daarom is het noodzakelijk om je bezoek te reserveren op voorhand via de link https://maasmechelen.kwandoo.com/act. Let op: reserveren is betalen! En tickets worden niet geruild, noch terugbetaald. Ook wisselen kan niet. Er is ruime gratis parking voorzien.

Info: evenementen@maasmechelen.be

Perscontact: Gert.vanderlee@maasmechelen.be

Tekst : Jempi Welkenhuyzen Foto’s : Anne Marie Jacob