BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Chocolatier Valentino creëerde de exclusieve Isabelle A praline
31013
single,single-post,postid-31013,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

De geschenkdoos  ‘Sjokola - The Sound of Isabelle A by Valentino Chocolatier’ en de cd Sjokola

Chocolatier Valentino creëerde de exclusieve Isabelle A praline

Begin april bracht Isabelle A een nieuw album op de markt, getiteld ‘Sjokola’. De titel van het album en van de gelijknamige single leidde tot contacten met chocolatier Valentino en zo ontstond de exclusieve praline van Isabelle A.  Met  de geschenkdoos ‘Sjokola – The sound of Isabelle A’ wordt de luistersensatie naar een hogere dimensie getild.

Chocoholic

Isabelle A en Rob Roelandts, CEO van Valentino

Isabelle A en Rob Roelandts, CEO van Valentino

Isabelle A geeft grif toe dat ze een chocoladeverslaving heeft. En of het nu witte, pure of melkchocolade is, ze eet het allemaal. Daarenboven lust ze ook nog choco op haar boterham. Over die chocoladeverslaving gaat ook het nummer ‘Sjokola’ dat ze samen met Raymond van het Groenewoud schreef. En Sjokola werd ook de titel van haar nieuw album. Sjokola is trouwens geen dialect maar gewoon het Noors voor chocolade. Op vakantie in Noorwegen was Isabelle A helemaal in de ban van de schattige chocoladewinkels. Het nummer Sjokola bestaat niet enkel in het Nederlands maar werd ook vertaald in het Noors, het Duits, het Frans en het Zuid-Afrikaans.
Met het succes van Sjokola, kwam ook de idee voor een eigen praline. Samen met de chocolatiers van Valentino ontwikkelde de zangeres de smaak van haar eigen praline.

Diamant

De exclusieve Isabelle A praline heeft de vorm van een diamant ‘Want elke ster is toch een diamant’ verduidelijkt Rob Roelandts, CEO van Valentino. Het is de eerste keer dat Valentino samenwerkt met een BV om een praline te creëren. Aan deze creatie gingen heel wat proefsessies vooraf.  Een hele klus want het Valentino-assortiment bestaat uit een 100-tal verschillende smaken.  Maar chocoholic Isabelle A genoot van het proeven.  Uiteindelijk werd een nieuwe diamantvormige praline gecreëerd met een romige vulling met praliné van hazelnoten, amandelen en pistachenoten en een tikkeltje amaretto.

Geschenkdoos

De geschenkdoos ‘Sjokola, The Sound of Isabelle A by Valentino Chocolatier’ bevat 28 pralines. Naast de exclusieve Isabelle A praline koos de zangeres nog zes smaken uit het Valentino assortiment die perfect bij de songs op haar album passen en je luistersensatie naar een hogere dimensie tillen.
De exclusieve Isabelle A praline past uiteraard bij het nummer Sjokola.  De andere pralines die Isabelle koos zijn de witte Helena praline die je best proeft bij het nummer ’Qu’est-ce que ta femme dirait’.  Perido smaakt het lekkerst bij ‘2 Seconden’. De melkchocolade praline Helena hoort bij ‘Nooit meer alleen’ dat Isabelle samen met Koen Wauters zingt. Coeur marbre hoort bij ‘Neem mijn Hart’. De praline marsepein en cacao smaakt best bij ‘l’Endroit’ en Pistacio hoort bij ‘Crimineel’.

Puur Belgisch

Valentino is een succesvolle familiezaak die 40 jaar bestaat. Het bedrijf telt 40 medewerkers en heeft zeven winkels in eigen beheer en 45 verkooppunten in het hele land. De Belgische markt staat nog altijd centraal maar de pralines van Valentino zijn ook geliefd van China tot Chili.

Praktisch:

‘SJOKOLA – The sound of Isabelle A’ kost 19 euro; 29 euro met de CD en is verkrijgbaar in alle Valentino winkels en online.

Info: www.valentinobelgium.be

Perscontact: Véronique Bourgeois  veronique@backstagecom.be

Verslag : Rita Goethals

Foto bovenaan: De geschenkdoos  ‘Sjokola – The Sound of Isabelle A by Valentino Chocolatier’ en de cd Sjokola