De 1001 smaken van Murcia
69740
post-template-default,single,single-post,postid-69740,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

De 1001 smaken van Murcia

De 1001 smaken van Murcia

De Chef-koks: Juan Guillamon (1*) en Pablo Gonzalez (2*)

Op Wereld Tapas Dag nodigde de Toeristische Dienst van Spanje en de regio Murcia de Belgische toeristische sector uit om de toeristische troeven en de regionale keuken te ontdekken in het Partycentrum Excellis in Evere.

De regio Murcia ligt in het zuidoosten van Spanje aan de Middellandse Zee en de Mar Menor. Op toeristisch vlak heeft Murcia een zeer gevarieerd aanbod. Historische steden: Murcia(stad) met zijn prachtige gotische kerk uit de 15e eeuw, het Romeins theater in Cartagena, Moorse burchten.  Een gevarieerde natuur: de Sierra Espuna, de bloesems van fruitboomgaarden (o.a. amandelbomen), de uitgestrekte bossen met Aleppodennen, canyons, de modderbaden en zoutmeren aan de Mar Menor…

De gastronomie van Murcia is zeer gevarieerd en gebaseerd op verse producten uit de zee en de ‘tuin van Europa’. Historische invloeden (christelijke, Arabische, joodse, …) vind je hier ook terug.

Een Belgische interpretatie van de Zarangollo

Een voorsmaakje van de gastronomie van Murcia werd geleverd door twee chef-koks met twee en één Michelinsterren: Pablo Gonzalez en Juan Guillamon met een gevarieerd en verrukkelijk tapas-buffet en geserveerd met uitstekende Yeclawijnen. Interessant was ook de wedstrijd waarbij enkele Belgische chef-koks een interpretatie gaven van een typisch gerecht van Murcia: de zarangollo met courgetten, roerei en ui.

Perscontact: Marie-Christine De Meulder, Press & Public Relations, info@mcdm.be

Info : https://www.turismodemurcia.es/en/

 

Tekst en foto’s: Didier Van Houts
Header: De delegatie van de regio Murcia en de Toeristische Dienst van Spanje