BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | De Bottelarij wint de Tourism Ambassador Award
42024
post-template-default,single,single-post,postid-42024,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

De Bottelarij wint de Tourism Ambassador Award

De Bottelarij in Wellen is door de PXL Hogeschool afdeling Toerisme uitgeroepen tot winnaar van de ‘Tourism Ambassador Award’. Het betreft een kunstwerk van de Joëlle Kalmes. De Award is een prestigieuze prijs voor de sector die wordt uitgereikt door een jury met de derdejaarsstudenten van de Hogeschool in Hasselt. De Bottelarij ligt op de site van de voormalige brouwerij Hayen in Ulbeek bij Wellen.  Naast het culinair,  socio-cultureel en toeristisch luik biedt men er ook tewerkstelling in de sociale sector. De erkenning komt er omwille van de duurzaamheid, de authentieke beleving, klantenservice en digitalisering. Tweede werd De Eenhoornhof uit Borgloon en derde UniTrips Westerlo.

“De derdejaars studenten van de opleiding Toerisme en Recreatie Management organiseren jaarlijks een Tourism Ambassador Seminar, waar ook de Award wordt uitgereikt. Dit jaar ging alles online door wegens corona. Tussen 8 december en 8 januari werden er toeristische trends gepost op de sociale media voor millenials, de generatie Z en influencers. En dit onder goedkeurend oog van gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens, trendwatcher Herman Konings en professor J. van der Borg “, aldus opleidingshoofd Agna Thys.

Ann Debock van De Bottelarij is opgetogen: “Dit is positief nieuws. De inspanningen van onze medewerkers worden beloond. We proberen ons in deze tijden telkens weer opnieuw uit te vinden en zo het verschil te maken. Op die manier wordt een moeilijkheid een uitdaging in plaats van een verlamming. We hopen dat De Bottelarij hiermee nu meer in de kijker loopt en we van hieruit mensen op pad kunnen sturen voor een mooie wandeling of fietstocht in Zuid-Haspengouw. Want hier valt veel te beleven.”

Perscontact: Agna Thys  agna.thys@pxl.be

Tekst: Jempi Welkenhuyzen Foto’s: PXL