BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | De Groene Michelingids Bretagne Zuid
39486
post-template-default,single,single-post,postid-39486,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

De Groene Michelingids Bretagne Zuid

(Nantes, Rennes, Vannes, Quimper)

Deze splinternieuwe Nederlandstalige reisgids is een absolute must voor één van Frankrijks mooiste reisbestemmingen. Deze zeer volledige reisgids – met duidelijke sterrenbeoordeling (*,** en ***) bij alle plaatsen – omvat eerst een algemeen deel met o.m. de rubrieken reisvoorbereiding (zoals transport, Bretagne Zuid van A tot Z, accommodatie, reizen met het gezin en “memo” voor evenementen, cultuur, aanbevolen lectuur). Daarna volgt de rubriek “Meer weten over Bretagne” waarbij o.m. natuur en landschap, kunst en cultuur, tradities en levenskunst, en geschiedenis aan bod komen. Hoofddeel is zoals steeds “Steden en bezienswaardigheden”, ingedeeld naar de 4 regio’s en gewaardeerd volgens de beproefde sterrenbeoordeling. Bij de reisplanner worden 6 reistrajecten  voor 5 tot 7 dagen uitgewerkt. In totaal telt deze gids 105 rondritten, wandelingen en excursies

De Groene Reisgids is ook zeer praktisch met de rubriek “Adresboekjes” met 680 aanbevolen en geactualiseerde adressen (voor overnachten, uit eten, uitgaan, winkelen, evenementen) voor elk budget. De 41 kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie zijn van topkwaliteit. Vooraan in de coverflap is een overzichtskaart opgenomen met de 4 regio’s die de basis vormen van het hoofddeel.

Bij de vernieuwde reeks Groene Reisgidsen vormen de top 10 “Niet te missen plekjes” (met o.m. de Golf van Morbihan, de prehistorische relicten van Carnac, de steden Nantes, Rennes en Quimper) en de 20 hoogtepunten (= de mooiste reisherinneringen, met de top 5 van natuurschoon, prehistorie, havens, en Bretonse legenden) een meerwaarde en prachtig geïllustreerde introductie.

Achteraan een woordenlijst (F-NL, met vooral culinaire termen), register en overzicht van de kaarten en plattegronden.

Besluit: één van de beste, meest volledige en geactualiseerde reisgids die op de Nederlandstalige markt beschikbaar is. Merk wel op dat er sommige stukken identiek zijn als enkele rubrieken in de reeds eerder besproken reisgids Bretagne Noord, zoals geschiedenis, en Rennes (de hoofdstad van Bretagne). Tenslotte nog een pluim voor de prachtige foto’s en illustraties.

Uitgeverij Lannoo, 2020,  575 p., € 24,99. IBN: 978 94 014 6514 4

Recensent: Patrick De Groote