BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | De Haan – Wenduine: Sculptures @ Sea
44599
post-template-default,single,single-post,postid-44599,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

De Haan – Wenduine: Sculptures @ Sea

Nog tot en met 7 november van dit jaar loopt in De Haan (Wenduine) de tentoonstelling Sculptures @ Sea. Een mooie wandeling langs 50 beelden van gerenommeerde kunstenars als Alain Cool, Rita Craeynest, Linde Ergo, Manon Huguenin, Henk Korthuys en Johnny Werbrouck, om enkelen te noemen. De sculpturen zijn uit steen, marmer, lood, koper en brons vervaardigd.

Ze staan verspreid in een open omgeving over de kustlijn van Vosseslag tot in Wenduine. Bij de toeristische dienst , in het befaamd stationnetje van De Haan, kun je een plattegrondje krijgen met daarop de locaties.  Van een zestal werken is ook een uitgebreider woordje informatie voorzien. Maar bij de beelden zelf wordt een QR-code vermeld, waardoor je smartphone je vast één en ander verduidelijkt. De meeste beelden vindt men  op de Leopoldlaan,  de Zeedijk en de Goethehelling tot aan het Bronzen beeld van Xu Zhen. Dat beeld werd door de stad aangekocht na de triënnale Beaufort van 2018.

Beaufort is er overigens weer dit jaar. Het gedeelte van De Haan – Wenduine vertrekt bij de Manitoba helling met werk van Jimmie Durham en Maen Florin en eindigt aan het sport- en recreatiecentrum ‘De Kerremelkpit’. Bij het Park Leopold 2 vind je ook nog tal van sculpturen. Net zoals er werk is van de kunstenaarsgroep Artslag (kunstsite Persepit). Artslag zijn beeldende kunstenaars die zorgen voor kruisbestuiving waardoor ze als kunstenaar groeien. De groep zorgt voor een podium en fungeert in de omgeving als hefboom voor kunstverspreiding.  Sculpture-art heeft dan weer een Zomerexpo 21 in de buurt van het Golfterrein. 

Combineer je kunstwandeling met de fraaie villa’s uit het Interbellum en je hebt een mooie dag uit in De Haan aan Zee!.

Perscontact: marleen.desoete@dehaan.be Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen