BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | De Kiekeboes in Beernem
55774
post-template-default,single,single-post,postid-55774,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

De Kiekeboes in Beernem

Enkele weken geleden werd in Wuustwezel de Kiekeboes  wandelzoektocht op het Kloosterdomein Zusters Franciscanessen voorgesteld. Ondertussen was men ook al in West-Vlaanderen bezig met een tweede wandelzoektocht. In West-Vlaanderen koos men voor het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld te Beernem. Ook werd nu weer samengewerkt met A World of Fun.

Dit domein van 232 ha maakt deel uit van het grootste openbaar groengebied van West-Vlaanderen. Het biedt ruime mogelijkheden voor diverse recreatievormen zoals wandelen, fietsen, joggen, wandelruiterij, natuurobservatie en hengelen. Uitgestrekte loof- en naaldbossen, heiderestanten, akkers en weiden vormen de onderdelen van een gevarieerd geheel.

De ommuurde moestuin is tot een unieke kruidentuin omgevormd en in galerijen rond de tuin vinden we een wagenmakerij en een grote verzameling van landbouwwerktuigen en dito voertuigen.

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren waar gekwetste en zieke vogels en andere wilde dieren verzorgd worden ligt ook in het parkgebied.

Het centraal gelegen kasteel herbergt een bezoekerscentrum en een toeristisch infopunt voor het Houtland. Op de benedenverdieping kan je de natuur en het domein betasten, beluisteren en onderzoeken. Boven vertelt hert interieur het verhaal van het Houtland. Laat meubels en muren tot je spreken en maak kennis met de woelige geschiedenis.

Je kan hier ook terecht voor de aankoop van recreatieve routes en natuurpublicaties. Ook voor het vastleggen van activiteiten.

Merho

De wandelzoektocht is quasi identiek aan degene in Wuustwezel. Er staan 21 borden gelinkt aan de wedstrijd. Bij 19 van de 21 moeten de deelnemers een letter of cijfer invullen bij het respectievelijke cijfer op het deelnemingsformulier. Ook weer maximaal één formulier per deelnemer. Het verhaal hier in Beernem is ook een uniek verhaal gemaakt door Merho. Het staat ook volledig los van het Wuustwezel verhaal. Waar we in Wuustwezel voor 2,5 km gingen is de wandeltocht van Beernem zo’n 5,7 km lang. De eerste weken zijn al een enorm succes geweest, vertelde Jurgen  Vanlerberghe, gedeputeerde voor milieu, natuur en landschap ( West-Vlaanderen). Normaal moeten alle ingevulde formulieren uiterlijk binnen zijn op 31 augustus 2023. Men gaat wel voor drie trekkingen voor de winnaars: één eind september, één voor de zomer 2023 en één op het einde van die zomer.

De formulieren zijn te vinden bij de infostand aan de ingang van het domein, het Urban Café en via downloaden: www.west-vlaanderen.be/activiteit/de-kiekeboes-zoektocht-6-km

Wat te doen met de borden na de wedstijd? Dat zal later door het domein gecommuniceerd worden.

Urban café

In het Urban Café kan je ook je ingevulde formulieren deponeren. Het Urban Café is nog maar open sinds 2020 maar heeft een enorme waaier aan te bieden zowel als restaurant en als foodbar. Wandelaars, foodies, families, iedereen kan er genieten van een hapje en een drankje. Pannenkoeken en wafels of heerlijke West-Vlaamse gerechten zoals sliptongetjes in boerenboter of een stoverij van varkenswangetjes met een saus van echte Poperingse zoetekoeke. Je kan ook gewoon genieten van het terras met buitenbar.

De derde en voorlopig laatste  Kiekeboes wandeltocht komt er binnenkort  in Eeklo.

Info: https://www.west-vlaanderen.be/activiteit/de-kiekeboes-zoektocht-6-km

Perscontact: Steven.leenknegt@west-vlaanderen.be

Tekst: Gust Charrin

Foto’s: Diane Schroven