BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | De RegiRoute in Opoeteren
48926
post-template-default,single,single-post,postid-48926,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

De RegiRoute in Opoeteren

Deejay en muziekproducer Regi Penxten heeft sinds enige tijd een andere passie: wandelen.  En dus slaan Wandelsport Vlaanderen vzw en onze sympathieke Limburger voor drie jaar de handen in elkaar. Op die manier hoopt Wandelsport Vlaanderen een beetje het oubollige imago op te smukken, want wandelen zit, sinds corona, serieus in de lift. Ook bij mensen tussen de 25 jaar en 45 jaar.

Vlaams minister Wouter Beke, Ignace Schops RLKM, Regi, Nathalie Didden (Wandelsport Vlaanderen vzw) openen de wandeling.

De wandeling werd uitgestippeld door Nathalie Didden. Ze verzorgt de externe communicatie en persrelaties bij Wandelsport Vlaanderen vzw. Nathalie vernam via het tv-programma ‘Liefde voor Muziek’ dat Regi de laatste jaren dagelijks wandelt . Zo ontstond het idee om een heuse Regi-Route uit te werken en Opoeteren op de kaart te zetten als wandelgebied. Samen met de stad Maaseik en het Nationaal Park Regionaal Landschap Kempen-Maasland werd geopteerd voor een blauwe lus binnen het wandelgebied Bergerven. Het is een zeer gevarieerde wandeling geworden, in bosgebied, langs het Wouterbos of iets verder langs een speelbos, doorheen de bosbeekvallei , met moerasuitlopers en poelen. De ondergrond kan dan ook nogal drassig zijn wanneer het heeft geregend. Maar grote delen van de route worden voorzien van een knuppelpad. Je passeert enkele oude molens, waarbij de Volmolen een leuke plek is om even halt te houden bij het  flamencodanscafé. De bijhorende B&B telt drie sterren en om de hoek ligt een manege. Rust, ecologisch tuinieren en huisgemaakte producten staan hier voorop. En tussendoor al eens een afvalvanger gezien ? In de Bosbeek houden drie van deze ‘vangers’ het zwerfvuil in het water tegen. De stad Maaseik ruimt ze periodiek op. Niet alleen natuurelementen , maar ook bouwkundig erfgoed mag je noteren op de wandeling. Denk aan de kerk, met elementen uit een vrij late stichting van de graven van Loon of de pastorie, gebouwd in neoclassicistische stijl. Kortom, de RegiRoute mag er zijn.

Vlonderpad op de RegiRoute.

“Ik ben megafier”, aldus Regi, “ Het is een mooie route. Ik ben gaan wandelen uit noodzaak want mijn rug was geblokkeerd. Door het wandelen kwam ik letterlijk terug los. En niet alleen fysiek, ook mentaal. Overigens, ook goed tegen een kater, the day after, “ lacht hij. Maar inderdaad, wandelen is heilzaam. Het verhoogt de levenskwaliteit maal tien. Op eigen ritme, door het groen, een uur stappen, geeft je een energieboost, zorgt voor een goed humeur, helpt je conditie opbouwen en de spieren versterken. Het is zelfs perfect voor je immuunsysteem, heet het. Regi wandelt daarom elke dag een uur, goed voor zo’n vijf kilometer. Vandaar dat de RegiRoute ook die lengte ongeveer heeft. Bij het vertrek kan je een qr-code inscannen en die neemt je mee op weg.

Info: www.wandelsportvlaanderen.be

Perscontact: Nathalie Didden    nathalie.didden@wandelsport.be

Verslag en foto’s: Jempi Welkenhuyzen