De Riebedebie-game, een primeur in de Vlaamse toerismesector
63076
post-template-default,single,single-post,postid-63076,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

De Riebedebie-game, een primeur in de Vlaamse toerismesector

De Riebedebie-game, een primeur in de Vlaamse toerismesector

Wie op zoek is naar een leuke daguitstap moet beslist de Riebedebie-game spelen.   Met dit gloednieuwe interactieve spel kunnen gezinnen in de woonkamer inspiratie opdoen voor een daguitstap.  Een enthousiaste Jan Van Looveren neemt de gamers van dit leuke spel mee op een rondreis door heel Vlaanderen.  En wie de Riebedebie-game speelt, kan ook prijzen winnen…

Met de Riebedebie-game pakt het toerisme in Vlaanderen uit  met een primeur op vlak van communicatie in de toerismesector. Na een hele reeks gedrukte brochures en digitale media, zoals websites, nieuwsbrieven en sociale media, is er nu een innovatieve game om mensen te informeren en inspireren. Het is de eerste keer dat de toeristische sector deze gloednieuwe formule inzet.

Hoe zit het spel in elkaar?

De Riebedebie-game maakt je wegwijs in de wondere wereld van Riebedebie!  Speel het spel   en leer al doende meer over het indrukwekkende aanbod dat Vlaanderen en Brussel te bieden heeft.
Dit spel leidt je rond op de website Riebedebie.be. Door middel van filmpjes met Jan Van Looveren, gekoppeld aan 5 leuke opdrachten, ontdekken spelers het aanbod van bijna 1.000 attracties en musea in Vlaanderen en Brussel.
Om het spel tot een goed einde te brengen, moet je tussendoor raadsels oplossen en ook 5x een cijfercode ingeven binnen een bepaalde tijd. Deze codes vind je op codebordjes die goed verstopt werden op de website van Riebedebie.be.
Bij elke opdracht krijg je een afbeelding te zien die je duidelijk maakt waar het codebordje zich ongeveer bevindt. Ga het ook niet té ver zoeken op de website. Het is makkelijker dan je denkt, hoe jong of oud je ook bent. Wanneer je de cijfercode binnen de tijd hebt ingegeven, krijg je een leuk bonusfilmpje.
Let goed op, want op het einde van dit filmpje geeft de gids je één of meerdere letters cadeau die uiteindelijk het CODEWOORD zullen vormen.

En dat is nog niet alles. Wie het spel speelt maakt elke week kans op gratis tickets voor de leukste daguitstappen. Op het einde van de zomer is er zelfs een grote winactie. Iedereen die het spel minstens een keer speelde maakt kans op een vip-pas om met 2 personen de hele zomer lang ca. 300 attracties en musea uit het hele land gratis te ontdekken.

De Riebedebie-game is een samenwerking tussen de sectororganisatie Koepel van Attracties & Musea en Pretence Games, een start-up van een ondernemende tv-producer en een docent lerarenopleiding.

Info: www.riebedebie.be

Verslag en foto: Rita Goethals

Het Riebedebie team Lore Deherder en Bart Vermeulen, acteur  Jan Van Looveren en Toon Vanhaverbeke en Joris Van Waes van Pretence Games