Dichtbij vakantie en weekendjes weg in de wijngaard
55738
post-template-default,single,single-post,postid-55738,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Dichtbij vakantie en weekendjes weg in de wijngaard

Dichtbij vakantie en weekendjes weg in de wijngaard

Liefhebbers van (avontuurlijk) oenotoerisme komen met dit boek zeker aan hun trekken. De auteur Guido Van Imschoot (Master Sommelier, culinair journalist, Belgisch Wijnambassadeur en Erevoorzitter Vereniging Vlaamse Sommeliers) selecteerde een aantal gastvrije wijnboeren, die graag in hun kaarten lieten kijken. De aspecten van de subtitel van het boek “Wijn, natuur, cultuur, gastronomie” komt vooral aan bod op het einde van elk wijndomein, waar de wijnboeren zelf tips aanreiken over tafelen en verblijven.

Deze zeer verzorgde en vlot leesbare publicatie telt 6 hoofdstukken, die achtereenvolgens betrekking hebben op België (een sterke groeier met 5 wijndomeinen in Vlaanderen en 4 in Wallonië), Duitsland (3 wijndomeinen), Champagne (4x), Luxemburg (3x), Nederland (4x) en tenslotte (een buitenbeentje) “Parijs en wijn” (de auteur heeft er een passie voor, maar beperkt zich tot 12 adressen van zijn favoriete Bar à Vins).

Interessant is de achtergrondinformatie over de wijnstreken en –domeinen, waarbij historiek, druivenrassen, de teelt en oogst, en vooral ook een portret van de gepassioneerde wijnbouwers aan bod komen. Na elk wijndomein (= het zijn telkens kleinschalige familiebedrijven) geeft de auteur nog een aantal toeristische belevenissen (waaronder wandelen en fietsen) en persoonlijke tips.

Wanneer jij nieuwsgierig bent naar de context van jouw glas wijn … dan ben je hier op het juiste adres! Dit boek is rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto’s van Jan Crab en enkele situeringskaartjes (op schaal).

Een aanrader!

Uitgeverij Sterck & De Vreese, Gorredijk (NL), 2022, 288 blz., € 29,95.

ISBN 9789056158798

Recensie: Patrick De Groote