BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Dwalen door mysterieuze bossen in Vlaams-Brabant
39730
post-template-default,single,single-post,postid-39730,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Dwalen door mysterieuze bossen in Vlaams-Brabant

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde, samen met de gemeenten Bertem, Bierbeek, Halle, Hoeilaart, Huldenberg, Kortenberg en Tervuren, activiteiten rond Mysterieuze Bossen. Dit jaarlijks evenement wordt nu al voor de vierde maal georganiseerd.

Dwalen langs sfeervol verlichte bospaden of luisteren naar adembenemende legenden.  In oktober en november worden in Bertem, Bierbeek, Halle, Hoeilaart, Huldenberg, Kortenberg en Tervuren zeven magisch mysterieuze outdoor avondspektakels georganiseerd.

“De campagne legt voor onze buitengewone mooie bossen een magische laag over het bestaande aanbod aan bosactiviteiten maar voegt ook een eigen dimensie toe. Het is een mooie manier om toeristen in het herfstseizoen naar de Groene Gordel te lokken”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “Hiermee willen we de lokale economie de nodige impulsen geven in deze periode van het jaar”.

Ben Roelants ambassadeur van Mysterieuze bossen

Toerisme Vlaams-Brabant werkt samen met mediahuis De Buren. In de reeks Op stap met Ben Roelants werden 5 afleveringen gewijd aan de Mysterieuze bossen.  Deze afleveringen worden uitgezonden tijdens de vijf weekends van oktober.  

Avontuurlijk vuur en lichtfeest in de Kluis – Foto: Lander Loeckx

Ultieme bosbeleving 

Elk spektakel is na inschrijving voor het brede publiek toegankelijk.  Telkens vertrekt er een mysterieuze wandeling vanuit een unieke locatie.  Het is een spektakelwandeling waarbij de mooiste boselementen en bovenal de verhalen uit het bos tot leven komen.

De provincie Vlaams-Brabant en haar partners werkten samen om te zorgen voor een prikkeling voor alle zintuigen. “We voorzien professionele uitlichting van boselementen, mysterie door een mistige sfeer, bosgeuren die extra waarneembaar zijn, bosgeluiden die versterkt worden, magische gekleurde bellen die de kinderen in een droomwereld doen belanden”, schept gedeputeerde Monique Swinnen al de sfeer. Elk spektakel wordt inhoudelijk voorbereid door lokale gidsen en langs het parcours verschijnen onverwacht inspirerende acts.

De data voor de spektakelwandelingen bij zonsondergang zijn de volgende:

•      zaterdag 17 oktober: `Ermelindus waar ben je gebleven?’ in Bierbeek

•      zaterdag 24 oktober: `Schaduwen van stille getuigen’   in Kortenberg

•      zaterdag 31 oktober: `Bosvol dromen’  in Halle 

•      zaterdag 7 november: `De Elfenkoningin’ in Tervuren

•      zaterdag 14 november: `Als bomen en vossen kunnen vertellen’ in Bertem

•      zaterdag 21 november: `Het mysterie van de Bren Carriers’   in Huldenberg

•      zaterdag 30 november: `Slotevent bibberen en beven’   in Hoeilaart

Samenwerking in de bossen

De evenementen zijn organisch gegroeid en opgebouwd door diverse stakeholders, zoals streekgidsenverenigingen, jeugdverenigingen, Natuurpunt, ANB, Horizon+, boswachters, Iogiesuitbaters, talrijke kunstenaars en gemeenten en bewoners van de bosgebieden met de provincie, als streekmotor, in een ondersteunende en coördinerende rol.

Tree of light verspreidt mysterie

De `mysterieuze campagne’ wordt getrokken door een nieuwe `Tree of Light’, een lichtgevend kunstwerk, afdruk van een Vlaams-Brabantse boom. Dit symbool van `Mysterieuze bossen’ maakt een rondreis door de regio.

Info: www.vlaamsbrabant.be, www.toerismevlaamsbrabant.be/bos, https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bos/agenda

Perscontact: Frank IIsbroux, frank.ilsbroux@vlaamsbrabant.be

Verslag: Marc Declercq

Foto’s: Lander Loeckx
Foto boven: Mysterieuze kabouters in Speelbos ‘t Vossenhol