Eat like a local: Parijs
27118
post-template-default,single,single-post,postid-27118,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Eat like a local: Parijs

Eat like a local: Parijs

Op reis is men dikwijls op zoek naar de ‘beste eettips van lokale foodies’.
Weg van de ‘toeristenvallen’ wil men de lokale keuken proeven, liefst met streekproducten en in een gezellig kader.  Op reviews van Trip Advisor kan men ook niet altijd vertrouwen, want die zijn veelal geschreven door toeristen, en niet door local foodies. Reizen doet de toerist meestal uitkijken naar de vertrouwde internationale gerechten, maar deze gids zet je ook op weg naar bijvoorbeeld streetfood.

De gids (in grote mate opgesteld door Amerikanen die in Parijs een tijdje verbleven) is opgebouwd rond de verschillende eetmomenten: ontbijt (niet veel zaaks in Parijs), Patisserie, Klassiek en Modern Frans, Dessert en IJsjes, cocktails, enz.

In deze gids vind je ook een tiental recepten, maar de selectie hiervan lijkt me te Amerikaans, zoals Crêpes met Nutella, een tompouce, warme chocolademelk.

Achteraan heb je een register van de eetgelegenheden per arrondissement en een kleine overzichtskaart.

In dezelfde (oorspronkelijke Amerikaanse) reeks, vind je nog eettips voor Londen en New York.

Een uitgave van Kosmos, 2019, 144 p., € 12,50
ISBN: 9789021571607

Recensent: Didier Van Houts