EXPO 50 foto’s met geschiedenis
64585
post-template-default,single,single-post,postid-64585,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

EXPO 50 foto’s met geschiedenis

EXPO 50 foto’s met geschiedenis

Alberto Anton Cortès: ambassadeur van Spanje

Het voordeel van deze tentoonstelling is dat ze alle dagen te bezoeken is. Zeven dagen op zeven en eventueel dag en nacht. De tentoonstelling bevindt zich namelijk op het Sint-Katelijneplein in Brussel.

Van 30 september tot 30 oktober vindt namelijk op het Sint-Katelijneplein de openluchttentoonstelling plaats van 50 foto’s met geschiedenis, georganiseerd door Accion Cultural Espanola als onderdeel van het culturele programma van het Spaanse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

50 Foto’s van 50 fotografen nemen de bezoeker mee op een reis door de laatste 80 jaar van de geschiedenis van de fotografie in Spanje.

Het begint met het uitbreken van de Burgeroorlog en gaat verder met een periode in Spanje die ook een noodzakelijke evolutie in de beeldtaal markeerde: de Transitie.

We verkennen ook de opkomst van de documentaire fotografie en de reis eindigt met recent werk uit Spanje.

De tentoonstelling biedt het publiek de mogelijkheid om een gratis parcours af te leggen en meer te weten te komen over de inhoud dankzij QR-codes die de presentatietekst aanvullen.

En om eerlijk te zijn deze foto’s zullen stuk voor stuk uw aandacht trekken. Het is namelijk een van de mooiste fototentoonstellingen die ik al gezien heb.

Info: www.spainculture.be
Perscontact: Sophie Moffat  sophie@beculture.be

Verslag en foto’s : Maurice Van Bavel