BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Festifood Bergen zet Waalse gastronomie in de kijker
45206
post-template-default,single,single-post,postid-45206,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Festifood Bergen zet Waalse gastronomie in de kijker

De vzw ‘Mangeons Wallon’ en de MICHELIN Gids bundelen samen met het Waalse Gewest, de provincie Henegouwen en de stad Bergen hun krachten voor de eerste editie van ‘Festifood Bergen 2021 by MICHELIN Guide’.  Dit exclusieve evenement met maar liefst 20 pop-uprestaurants en een uitgebreide foodmarkt zet Bergen in de kijker als the place to be voor foodies en fijnproevers.  Onder voorbehoud van de op dat moment geldende gezondheidsmaatregelen gaat dit culinair festival door van 10 tot 12 september.

Festifood gaat door in de voormalige slachthuizen, de binnenplaats van het Carré des Arts et de Jardin de la Grande Pêcherie.  Deze verschillende locaties zetten het rijke erfgoed van Bergen in de kijker.  De chefs zaakvoerder van 20 Waalse restaurants, opgenomen in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 en genomineerd met een MICHELIN ster, een Bib Gourmand of een MICHELIN bord zullen er drie dagen lang live cooking verzorgen. Chefs die al present tekenden zijn o.a. Eric Fernez, chef-kok van tweesterrenrestaurant d’Eugénie à Emilie die vooral traditionele gerechten brengt, terwijl Maxime Wery en Sullivan Pischetola van het Bib Gourmand restaurant Masu hun jonge funky ideeën uitwerken.  Meer namen van getalenteerde chefs die er lekkers zullen bereiden, worden later bekend gemaakt.  Voor liefhebbers is Festifood alvast dé gelegenheid om tegen redelijke prijzen nieuwe smaken en technieken te ontdekken en gedachten uit te wisselen met chefs.

De foodmarkt biedt plaats aan niet minder dan 150 ambachtsmensen uit heel Wallonië die de bezoekers laten kennismaken met de rijkdom van hun lokale producten.  Naast al het lekkers uit Wallonië, worden ook menselijke troeven in de kijker gezet. Gedurende het hele evenement zullen tientallen studenten van Henegouwse provinciale scholen aan de slag zijn als eerste kennismaking met de arbeidsmarkt.

Festifood wordt beslist een gemoedelijk evenement met heel wat randanimatie en concerten. Voor de kleinsten wordt er kinderopvang op maat voorzien.

Praktisch:

Festifood Bergen 2021 gaat, rekening houdend met de geldende maatregelen van dat moment, door van 10 tot 12 september. Het evenement staat onder de hoede van Tommy Leclercq, gouverneur van de provincie Henegouwen en de gedeputeerden Pascal Lafosse en Fabienne Deviliers, Nicolas Martin, burgemeester van de stad Bergen, Valérie De Bué, Minister van Ambtenarenzaken, Toerisme, Patrimonium en Verkeersveiligheid in de Waalse Regering en Elio di Rupo, minister-president van het Waalse Gewest.

Perscontact: Ellen Neukermans:  ellen.neukermans@michelin.com
Verslag: Rita Goethals