Festivaria brengt ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ in primeur naar Vlaanderen.
66331
post-template-default,single,single-post,postid-66331,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Festivaria brengt ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ in primeur naar Vlaanderen.

Festivaria brengt ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ in primeur naar Vlaanderen.

Op woensdag 6 maart is aan het Donkmeer van Overmere de castvoorstelling van de musical “De Klokkenluider van de Notre Dame” doorgegaan. Dit aangrijpende muzikale drama, gebaseerd op de roman van Victor Hugo en met de liedjes van Disney, zal deze zomer voor het eerst te zien zijn in Vlaanderen en de productie wordt  voor het eerst ook elke avond live op scène gebracht door Festivaria.

Marnik Baert (decor)

Regisseur Bruno Van Heystraeten stelde zijn creatief team voor met Ingrid Coppieters voor choreografie, Geert Baetens voor muzikale leiding, Marnik Baert voor decorontwerp en Elvira Van Bavinckhove voor kostuumontwerp. Daarna werden de namen van de hoofdcast onthuld.  Regisseur Bruno Van Heystraten verwoordde het als volgt: “Ook deze zomer halen we Vlaams toptalent naar Overmere  met niemand minder dan Nordin De Moor, Ruben Van Keer, Idalie Samad (onder meer gekend door de VRT-reeks Dertigers) , Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn.”

Met de keuze voor Idalie Samad als Esmeralda, Nordin De Moor in de huis van aartsdiaken Frollo en Ruben Van Keer als Quasimodo, kan deze productie alvast rekenen op een ijzersterk trio. Bovendien worden deze nog aangevuld met drie bijzondere talentvolle musical-raspaarden: Hilde Van Wesepoel, Pieter Casteleyn en Leendert De Vis.

Visueel genot

Bruno van Heystraeten (regie)

Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe. Het brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste editie in 2022 was dat het spetterende Singin’ in the rain. Festivaria pakt steeds uit met een schitterend decor, de mooiste kostuums, een spetterende hoofdcast en meer dan 100 personen op de scène. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen. Na My Fair Lady, Titanic en Singin’ in the Rain gaat het productieteam van Festivaria opnieuw voor een filmische kaskraker. De succesformule is je ondertussen wel bekend: grote musicalsterren, het vuur van de liefhebber én een van de mooiste openluchttheaters van Europa.

Wil je graag de Notre-Dame bewonderen? Dan hoef je deze zomer niet naar Parijs. Want terwijl in de lichtstad de kathedraal herrijst, krijgen ook de bouwplannen van de ‘Notre-Dame’ aan het Donkmeer stilaan vorm. Het ponton zal omgetoverd worden tot de kathedraal van ‘De klokkenluider van de Notre Dame’.

Hoor jij de klokken al luiden?

Vlaamse Topcast

Parijs, 1482.

Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan?

Dit jaar zal het ponton omgetoverd worden tot de kathedraal van ‘De klokkenluider van de Notre Dame’. Festivaria brengt het meesterwerk van Victor Hugo voor het eerst in Vlaanderen live op scène. Verwacht je aan een groots openlucht-spektakel met de meeslepende musicalsongs uit de Disney-klassieker. Kortom, zomer 2024: het Donkmeer in Berlare is voor twee weken de Seine in Parijs!

Praktisch

De Klokkenluider van de Notre Dame gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september 2024. Voor meer info en tickets; www.festivaria.eu

 

Tekst en foto’s: Katrien  Adriaens (Festivaria) & Diane Geerts (Cultuursmakers)