BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Fotofestival Track & Trace Kortrijk
43993
post-template-default,single,single-post,postid-43993,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Fotofestival Track & Trace Kortrijk

Nog tot 25 april kan je naar het gratis fotofestival ‘Track & Trace’ in Kortrijk.  Drie expo’s op binnenlocaties worden afgewisseld met 4 interactieve buitenlocaties. En doorheen heel de stad is een fotoparcours uitgestippeld. Kortom, je kan er niet naast kijken, Kortrijk is dezer dagen het fotomekka van West-Vlaanderen en omstreken.

Wie in de voetstappen wil treden van hedendaagse fotografen, moet gewoon naar Kortrijk. Bekende (inter)nationale fotografen stellen er tentoon, naast eerder nieuw of onbekend talent. Zo presenteert Bieke Depoorter zeer sterk fotomateriaal, met werken in primeur, in het Museum 1302, Begijnhofpark z/n en loopt er een expo rond documentairefotografie  in de Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat z/n. Hier werden vijf fotografen geselecteerd die op de snijlijn werken van journalistiek en kunst. Denk o.a. Sebastian Steveniers en Gert Jochems. 

3 torses nus

De groepsexpo die de vlag ‘Tracks& Trace’ draagt, gaat door in het Museum Texture. Hier gaan de fotografen in op thema’s als identificatie, communicatie en registratie. De tentoonstelling analyseert en reflecteert hoe wij, maar ook hedendaagse fotografen omgaan met al die prikkels van buitenaf. Leuk is de interactie door Lennert Depretterie waar je als toeschouwer via een selfie zelf deel uit gaat maken van de tentoonstelling .John Ryan Brubaker nodigt je dan weer deel uit te maken van ‘Taboob’, een verwijzing naar de Instagram censuur.  Daarnaast lopen er tal van lokale projecten, gevat in een audioparcours, instawalls, een heus VR-project, de kunst van Camera Obscura en lokale fotografen, die zorgen voor dynamiek in de stad. Tegelijk met Track & Trace zijn er vier partner projecten.  Hiervoor verwijs ik je naar het boekenhuis Theoria, BuBox, de schouwburg en Be-Part. Geniet tussendoor ook van het Memento woordfestival. Kortom, Kortrijk heeft zeker en vast met dit programma, dat coronaproof is, in de roos geschoten.

Bezoekers expo

De binnenlocaties zijn van dinsdag tot en met zondag open tussen 10 uur en 17 uur. De buitenlocaties zijn permanent toegankelijk. Reserveren is verplicht en online voorzien. De tijdsloten lopen afhankelijk van een druktebarometer. Er is een zeer goede en uitgebreide website met alle informatie, waar je ook de bezoekersgids met stadsplan kunt downloaden: www.trackandtracekortrijk.be

Maar je krijgt ook op het toeristisch infokantoor of in de musea een gedrukt bezoekersgidsje, dat handig van formaat is en zo past in je binnenzak.

Perscontact: Lize Rubens via info@lizerubens.be
Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen