Gault&Millau: Finest Chocolatiers in Belgium & Luxemburg 2020
30081
post-template-default,single,single-post,postid-30081,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Gault&Millau: Finest Chocolatiers in Belgium & Luxemburg 2020

Gault&Millau: Finest Chocolatiers in Belgium & Luxemburg 2020

Cocolatiers of 2020 kopieOp maandag 30 september stelde Gault&Millau voor de vierde maal haar gids met beste chocolatiers voor. Aangepast kader was de ‘Chocolate Nation’ op het Astridplein in Antwerpen.

Vooraleer tot de bekroning van de “Chocolatiers of the Year’ over te gaan werden enkele trends in het chocoladewereldje besproken. Callebaut selecteerde er een vijftal:

  • Kleine luxe elke dag: genieten maar met mate (less but better)
  • Consument is zich meer bewust van de ingrediënten
  • Vakmanschap en technologie: zowel de kleine als de grotere chocolatiers zullen technologie als inspiratiebron aanwenden
  • ‘Mood Food’: de smaak kan een humeur bepalen
  • Gezond genieten: consument op zoek naar heerlijke creaties met minder vet of suiker

De nieuwe gids bevat 88 chocolatiers, waarvan 25 nieuwe. Deze werden op anonieme wijze bezocht en op basis van visuele en smaakeigenschappen geselecteerd.

In tegenstelling tot de gastronomische gids wordt hier geen puntenkwotering toegekend. Men bekroont ieder jaar ook niet de beste, maar wel jonge beloftevolle chocolatiers.

Dit jaar werden uitgekozen:

  • Joost Arijs – Gent
  • Jérôme Grimonpon – Brussel
  • Arique Denis – Andenne

De gids voor Chocolatiers 2020 bevat 68 pagina’s en kost 9,95 euro (te bestellen via www.shop.gaultmillau.be Ook online te consulteren op www.gaultmillau.be en www.chocolatierpatissier.be. De selectie zal ook in de gastronomische Gault&Millau gids, die op 4 november verschijnt, ogenomen worden.

Perscontact: Backstage Communication Véronique Bourgeois veronique@backstagecom.be

Tekst en Foto’s: Didier Van Houts