Gent Smaakt (altijd)!
66819
post-template-default,single,single-post,postid-66819,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Gent Smaakt (altijd)!

Gent Smaakt (altijd)!

Tussen 8 en 12 mei opent Gent al voor de 12de maal het grootste openluchtrestaurant van Vlaanderen. Fijnproevers en smullers allerhande hebben dan gratis toegang tot 4 pleinen in de stadskern, waar 65 standhouders hun culinaire kunsten zullen tonen. Proeven van al dat lekkers is dan het hoogste genot.

Wandelen door Gent toont hoe rijk de stad is aan horecazaken, vaak met bijhorende terrassen. Gent is beslist een horecastad, zowel voor inwoners als bezoekers, en onderstreept dat nu met deze 12de editie van “Gent Smaakt”. De term horecastad is ook sterk gelinkt aan gastvrijheid en culturele tradities. In Gent proef je zowel van keukens uit de ganse wereld als van het traditionele eigen lekkers.

Met 65 zijn ze, de standhouders die hun beste gerechten voorzetten, verdeeld over diverse aan elkaar aansluitende pleinen, ieder met een specifiek voedselaanbod:

  • Poeljemarkt (tussen stadhuis en Stadshal): een culinaire hotspot waar zowel jonge chefs als meer ervaren collega’s lekkere schotels tevoorschijn toveren.
  • Stadshal: in “Chef’s Island” kun je terecht bij 9 Gentse chefs die voor de gelegenheid een signature dish creëerden.
  • Klein Turkije + Goudenleeuwplein: hier vullen lokale producten te proeven, zowel ter plekke als om mee te nemen.
  • Korenmarkt: genieten op het streetfoodfestival met de Gentse wereldkeuken. Dat Gent een wereldstad is waar iedereen welkom is proef je meteen.

 

Kindvriendelijke horeca

Kinderen zijn niet alleen de consumenten van morgen maar tussen hen zitten ook de toekomstige horecachefs. Tijdens het Kinderrestaurant (zaterdag 11 mei tussen 11.15 en 16 u onder de Stadshal) kunnen zij kennis maken met het werken in een restaurant, zowel in de keuken als bij het opdienen.

Tijdens dit gebeuren wordt ook de prijs uitgereikt voor het meest kindvriendelijke restaurant van Gent.

Nog meer fun voor kinderen is er op het Goudenleeuwplein, voor de gelegenheid omgetoverd tot Drakenplein. Tussen 14 en 18 u is er dagelijks een culinaire theatershow, waar onder meer eetbare knikkers opduiken net als gezonde snacks. Voor wie niet al te lang wil stilzitten is er een culinaire zoektocht langsheen de diverse pleinen.

Workshops, masterclasses, proeverijen én Moederdaglunch

Vooral op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei valt er bij te leren over allerhande aspecten van de Belgische keuken: experts aan het woord en het werk. Op zondag 12 mei gaat de aandacht naar wijnproeven: ontdek het terroir. Op zondag 12 mei kan je in het Grootste Openluchtrestaurant van Vlaanderen voor een Moederdaglunch. Een cadeau anders dan anders! Een streepje muziek past bij het proeven en genieten. Daarvoor zorgen diverse dj’s dagelijks met smakelijke achtergrondmuziek, maar er is ook ruimte voor Gentse muziek.

Makkelijk betalen / Inschrijven / Openingsuren

Op “Gent Smaakt” betaal je op de manier die je best uitkomt:

  • Cash: via een herlaadkaart op te laden aan de kassa’s.
  • Middels de QR-codes bij de standhouders en op de terrastafels.
  • Met een bankkaart.

Voor deelname aan Kinderrestaurant, Moederdaglunch, Workshops, openingsuren en andere info:  www.gentsmaakt.be/nl/programma/.

Tekst: Robert Declerck

Foto’s: Stad Gent – Dienst Toerisme