Glamping in safaristijl in je eigen achtertuin
44593
post-template-default,single,single-post,postid-44593,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Glamping in safaristijl in je eigen achtertuin

Glamping in safaristijl in je eigen achtertuin

Door de pandemie zijn heel wat mensen dezer dagen op zoek naar een plek om even op adem te  komen, los van smartphoneschermen en videocalls. En bovendien brengt de Belg almaar meer tijd buiten door, onder impuls van de klimaatverandering. Staycation en glamping vormen daarbij meer en meer een ingeburgerd begrip. Een luxe alternatief voor dito reizen die men het afgelopen jaar moet missen.

Victor Lekanne – ondernemer en glamping-liefhebber van het eerste uur – pikt hier handig op in: vanuit zijn atelier in Stevoort bij Hasselt ontwikkelt, produceert en verkoopt hij de eerste Belgische lodge tenten. Deze ‘safaritenten’ vormen een verlengstuk van je woning, waar je kan dineren, werken of overnachten in glamping-stijl. Maar ze kunnen evengoed dienen als bijgebouw voor een horecazaak of originele rokersruimte in een bedrijf.

In het ontwerp verzoent Wild at Home veiligheid, esthetiek en duurzaamheid: het tentzeil is zelfs gemaakt van stoffen die in zeilboten gebruikt worden. Gordijnen en zeil kunnen worden gerecycleerd. Momenteel is het project nog in lanceringsfase, maar er lopen reeds diverse offerteaanvragen. Voor Glampings lijkt dit nieuwe project dan ook een must in de markt.

‘Wild at Home’ heet het bedrijfje van Lekanne. Hij werkt hiervoor samen met lokale producenten zoals Nuijens Wood schrijnwerkerij. Momenteel is er de keuze uit 7 safaritenten in diverse maten. De afmetingen gaan van 9 vierkante meter oppervlakte tot 30 vierkante meter. De prijzen variëren van 5000 euro tot 15.000 euro, exclusief BTW. Maar daar krijg je dan ook heel wat luxe op maat voor: geïmpregneerd FSC-gelabeld hout (palen van 12 cm) en water-, koude- en vuur- en weerbestendige zeilen, waarvan de draden tot op de kern gekleurd worden, waardoor verkleuring minimaal is. De kwaliteit van deze zeilen wordt ook gebruik voor zeilboten en joerttenten. Ondanks dat het een solide constructie betreft, is er geen betonnen ondergrond nodig. Dat maakt het handig om dergelijke tenten op te zetten. De palen gaan in de grond met grondschroeven.  De safaritent kan worden voorzien van een terras, elektriciteit en gas. Zoals gesteld kan de tent ook meerdere functies krijgen.

Info of prospectie van de toontenten: www.wildathome.be of victor@wildathome.be

Perscontact: berststas@idearte.be

Tekst: Jempi welkenhuyzen

Foto’s: Réginale Tackoen (One Fish Apart)