BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | GO GREEN, duurzame trips in Nederland, België & Duitsland
43352
post-template-default,single,single-post,postid-43352,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

GO GREEN, duurzame trips in Nederland, België & Duitsland

Deze nieuwe themagids van de Nederlandse steden- en regioreeks “Time to momo” (voorheen de “100% reisgidsen”) bevat 38 duurzame trips dichtbij huis, namelijk naar de groenste steden in Nederland (Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Amsterdam), België (Gent, Antwerpen, Leuven en Mechelen) en Duitsland (Keulen, Berlijn en Hamburg). Alle (dag- en weekend) bestemmingen zijn gemakkelijk per trein bereikbaar.

Aan locals werd gevraagd naar allerhande duurzame tips over bezienswaardigheden, horeca (met leuke hotelletjes, vele bio-, veggie- of vegetarische restaurants, coffeeshops), en shopping (o.m. conceptstores, vintage, designers …). De invalshoek is dus duurzaam toerisme: zo werd het besproken Nijmegen in 2018 bekroond met de titel European Green Capital.

De kaartjes (bij de meeste bestemmingen) hebben een aanduiding van de geselecteerde duurzame adressen en zijn onderverdeeld in trips (= uitjes = de gekozen wijken = b.v. ’t Groen Kwartier in Antwerpen), eten & drinken, shoppen, leuk om te doen, en hotels.

De gids is doorspekt met tal van aanbevolen (en dikwijls alternatieve) adresjes. Opvallend is het moderne, hippe en trendy concept dat mijn inziens vooral op een jeugdig (of jeugdig voelend) publiek is gericht. De tips van “locals” is zeker een meerwaarde, want hier verlaat men de klassieke paden. Uiteraard geeft deze reisgids geen volledig beeld van de steden … dit is ook geenszins de bedoeling.

Achteraan is een alfabetische index per bestemming. Wij blijven fan en gebruiker van deze ludieke, rijkelijk geïllustreerde en vrij unieke reeks reisgidsen!

Uitgeverij mo’media Rotterdam, 2021, 128 p. €17,99. ISBN  978-94-93195-28-8 Recensent: Patrick De Groote