BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | GR 5A Wandelronde van Vlaanderen
48013
post-template-default,single,single-post,postid-48013,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

GR 5A Wandelronde van Vlaanderen

Niet minder dan 582 km wandelen langs de grenzen van Oost- en West-Vlaanderen, of  grotendeels langs de contouren van het oude Graafschap Vlaanderen. Het is zowat de langste rondwandelweg van Europa.

Het wandeltraject wordt opgesplitst in 8 delen:

  • Van Brugge naar Overslag
  • Van Overslag naar Kruibeke
  • Van Kruibeke naar Aalst
  • Van Aalst naar Avelgem
  • Van Avelgem naar Wes touter
  • Van Westouter naar De Panne
  • Van De Panne naar Brugge

In deze gids vind je voor elk traject suggesties voor dagetappes van gemiddeld 20 km.

Wandelend ontdek je een grote variatie aan landschappen: de West- en Oost-Vlaamse polders, de kreken van het Meetjesland, het Scheldelandschap, de heuvelachtige Vlaamse Ardennen en het oorlogsverleden van de Westhoek, de duinengordel van onze kust.

In kaderstukjes krijg je relatief veel info en prachtige fotomateriaal van historische monumenten, erfgoedsites, typische landschapselementen, …

Op de linker bladzijde vind je telkens kaartmateriaal met schaalvermelding en indicatie van horeca-, shopping-, picknick- en overnachtingsmogelijkheden, haltes van het openbaar vervoer; op de rechter bladzijde de routebeschrijving in beide richtingen. De route is daarenboven bewegwijzerd met de bekende wit-rode GR-streepjes.

De gids bevat een afstandstabel zodat je zelf de lengte van je wandeltraject kan bepalen. Ook worden de alternatieven vermeld voor trajecten waar honden niet toegelaten zijn. Een tabel geeft de verplaatsingsmogelijkheden weer met het openbaar vervoer (lijnnummer, traject en stopplaats).

Je kan de gps-tracks en updates downloaden op www.groteroutepaden.be

Zowel de lange afstandsstapper als de rustige wandelaar vinden in deze gids hun gading.

Een uitgave van Grote Routepaden, 2021, 318 p., € 20,  ISBN 9789492608123. Recensent: Didier Van Houts