BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Gravinnekespad Westerlo
54082
post-template-default,single,single-post,postid-54082,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Gravinnekespad Westerlo

Deze winter namen ze in Westerlo afscheid van het Sprookjesbos in de Beeltjens. Er zat een beetje sleet op door de ietwat verouderde Studio 100 figuren in het bos. Maar niet getreurd. In de plaats kwam er een nieuw fantastisch belevingspad dat feestelijk geopend werd op 22 mei. Het Sprookjesbos wordt Gravinnekespad! Nog plezanter en met een belangrijke rol voor het gravinneke.

De realisatie kwam er door Toerisme Westerlo, Kempisch Landschap, Landschapspark de Merode en ANB.

Onthulling logo

De opening gebeurde door de kinderburgemeester, Anwar Zekraoui en tegelijkertijd werd ook het nieuwe logo voorgesteld.

Het Gravinnekespad neemt je mee op avontuur in de bossen van Westerlo. Wandelen was nog nooit zo plezant. Het pad is heerlijk om met het hele gezin te doen. Kinderen tussen 3 en 10 jaar amuseren zich kostelijk. Ze krijgen maar niet genoeg van de houten educatieve spelelementen. Hun zintuigen worden volop geprikkeld. Ze leren het bos en haar bewoners kennen. Ze mogen over kronkelende paden lopen, op boomstammen kruipen, gek doen en natuurlijk lekker vuil worden. Ook 20+ zullen aan hun trekken komen hoor.

Bewegwijzering

Het Gravinnekenspad vind je in de Beeltjes te Westerlo. Typisch in dit bos is het patroon van de dreven in de vorm van een ster. De eerste dreven werden al in het begin van de 18e eeuw aangelegd door Jan Philips Eugeen de Merode. Toen jachtgebied, nu de achtertuin van Westerlo met een mix van naald- en loofbomen. De Amerikaanse eik is een boom die geen problemen heeft als erin gebeeldhouwd wordt en dit ontdek je ook doorheen het bos.

Vele houtsculpturen zijn van de hand van Klaartje Versmissen en Steve Nuyts van “Natureplay design”.

De wandeling kan nog leuker met extra beleving. Hoe? Je kan een begeleider reserveren die op een speelse en interactieve manier het pad mee laat ontdekken. Idee voor schooluitstap of verjaardagsfeestje? De duurtijd is tussen de 2 à 2.5u. De begeleiders zijn ook de vertellers, ieder in zijn eigen domein. Zo is er de boswachter, de pachter van het kasteel, de gouvernante en natuurlijk ons gravinneke.

Het Pad

Nog niet uitgespeeld? De speeltuin en het avonturenparcours aan het Boswachtershuis zijn alle dagen open. Hier start ook het pad. De route is bijna 2 km lang en onverhard. Geen problemen voor kinderwagens en rolstoelen bij droog weer. Via QR-codes kom je ook nog extra verhalen te weten.

Start pad: Jeugdherberg Boswachtershuis, Papedreef 1, Westerlo.

Info: www.toerismewesterlo.be

Perscontact: Kristel Mariën  kristel.marien@westerlo.be

Tekst en foto’s: Diane Schroven