BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Groot Fietsboek VLAANDEREN
44739
post-template-default,single,single-post,postid-44739,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Groot Fietsboek VLAANDEREN

50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen

Deze nieuwe editie van de Knooppunter-fietsroutes-klassieker bespreekt de mooiste 50 kant-en-klare fietslussen in Vlaanderen waarvan 20 nieuwe. Het fietstoerisme heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt sinds de coronacrisis. De verkoop van (vooral elektrische) fietsen kent een eerder nooit geziene boom. Dit boek wil je laten genieten onderweg (tenminste als de terrassen terug open zijn!) en is tevens leerrijk.  Interessant is de opsplitsing van elke fietsroute in een kort en lang parcours. De downloadbare roadbooks (te openen via de unieke code vooraan in het boek) geven de meest actuele situatie per fietsroute weer, en zijn geldig gedurende 2 jaar.

Handig is de overzichtskaart (p. 8-9) met de 50 fietsroutes, die per provincie zijn ingedeeld (netjes 10 per provincie) en vervolgens alfabetisch per gemeente. Vooraan in dit interessante boek wordt ook beknopt uitleg gegeven over het systeem van de fietsknooppunten. Helemaal achteraan zijn de legenda vermeld van de – in elke fietsroute – 5 gebruikte pictogrammen: de “coup de cœur” van de auteur / erfgoed museum te bezoeken / weetje achtergrondinformatie / even uitwijken / horecatip.

Kijken we meer in detail per fietsroute (en dus per geselecteerde gemeente): start met een algemene indruk, vervolgens een overzichtskaart van de route (met schaal, noordrichting en etappes) met daarnaast veel praktische info (zoals afstand, parkeren, start, parcours, aard van de weg, meer info, hapje en tapje). Vervolgens wordt de fietsroute gedetailleerd besproken. Kortom: zeer volledig en bruikbaar.

Intussen is bij Lannoo ook een nieuwe editie voor WALLONIË verschenen, alsook de BELGISCHE KUST.

Gebruik ook de website www.knooppunter.com

Deze sterk aanbevolen uitgave is zeer rijkelijk geïllustreerd met foto’s en met kaarten.

 Uitgeverij Lannoo, 2021, 516 p., € 25,99, ISBN 9 789401 474238

Recensie: Patrick De Groote