Herkenrode abdijbieren
25775
post-template-default,single,single-post,postid-25775,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Herkenrode abdijbieren

Herkenrode abdijbieren

Herkenrode vzw en Brouwerij Cornelissen verlengen hun samenwerking voor de productie en commercialisatie van de Herkenrode abdijbieren.

Jef Jr Cornelissen en Willy Orlandini

Jef Jr Cornelissen en Willy Orlandini

De erkende abdijbieren van Herkenrode zijn stuk voor stuk gracieus, met de stoerheid van de graven van Loon, de elegantie van de abdissen van Herkenrode en een vleugje van de kruidentuin. Tien jaar terug ging Brouwerij Cornelissen een samenwerking aan met de stichting Herkenrode. Die werd nu vernieuwd.

“Een succesvolle smaakcombinatie, want de Herkenrode Noctis Bruin behaalde twee gouden medailles op de Monde Selection en in 2016 werd dit bruine abdijbier bekroond tot het beste Belgische donkere bier op de World Beer Awards”, licht Jef Cornelissen Junior, CEO van Brouwerij Cornelissen, toe. Ook de andere twee abdijbieren, de Herkenrode Cister Blond en Herkenrode Vesper Tripel, oogsten veel succes. Het is dan ook geen verrassing dat Herkenrode vzw en Brouwerij Cornelissen hun samenwerking voor het produceren en commercialiseren van de Herkenrode abdijbieren herbevestigen.

Ambassadeurs voor Herkenrode

“ Het Herkenrode bier wordt sinds 2009 gebrouwen. De oorspronkelijke receptuur werd niet terug gevonden. De bieren werden dus nieuw ontwikkeld in samenwerking met brouwerij Cornelissen en Robert Putman, brouwmeester van Brouwerij Alken. De oorspronkelijke historische abdijbieren zou men nu niet meer drinken, “ aldus voorzitter vzw Herkenrode Willy Orlandini . “ We zijn inderdaad een erkend abdijbier, gezien we historisch kunnen aantonen dat er binnen de abdijmuren steeds bier werd gebrouwen. De royalties willen we aanwenden om te helpen aan de verdere toeristische ontwikkeling van deze prachtige plek. Dit doen we nu reeds door ondersteuning van publieksevenementen op de site,  de toeristische herbestemming van de Tuiltermolen door organisatie van lezingen en workshops rond kruiden, gegidste rondleidingen in de kruidentuin,  het bakken in de gerestaureerde houtgestookte bakoven en proeverijen van abdijproducten, welke worden georganiseerd voor groepen. Naar de toekomst toe, denken we aan de ontwikkeling van een kriekbier, mogelijk ook gevolgd door enkele seizoensbiertjes.”

Tegen mei verwacht men op heel de site Herkenrode een totaalplan. Ook de stad Hasselt gaat hierin zijn rol verder opnemen.

Op dit ogenblik zijn nog geen contouren bekend van het plan dat Herita i.s.m. Herkenrode ontwikkelt. Maar dat de site potentieel heeft, is duidelijk. Het aantal geregistreerde bezoekers op Herkenrode bedroeg de laatste jaren rond de  180.000 personen.

Info: www.brouwerijcornelissen.be en www.herkenrode.be

Perscontact: Marina Martens marina@herkenrode.be

Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen