BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | I Love the Seaside
18237
single,single-post,postid-18237,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

seaside

I Love the Seaside

The Surf & Travel Guide to Northwest Europe

Dit is de nieuwste (Engelstalige) uitgave in de reeds eerder besproken hippe en originele reeks. Het concept en redactie is vooral uitgewerkt door de Nederlandse Alexandra Gossink. In deze reisgids komen 7 landen aan bod in NW-Europa, namelijk Noorwegen (neemt in totaal bijna 1/3de van de reisgids in beslag, en start vanaf de Lofoten), Zweden, Denemarken, Duitsland (met de eilanden Sylt en Norderney), Nederland, België en Frankrijk (beperkt tot Normandië).

Men heeft even getwijfeld om onze Kust in dit deel op te nemen, wegens de foeilelijke volgebouwde kustlijn…. maar men is bezweken voor haar charme en nostalgie.  Vandaar dat toch ongeveer 10 blz. gewijd zijn aan (surf)badplaatsen zoals Knokke-Heist, Blankenberge en Oostende. Met veel leuke tips voor logies, restaurants, cafés, evenementen en shopping voor de actieve, avontuurlijke en vooral jongere (budget)reiziger. Elk land wordt ingeleid door een typering, een aantal typische woorden (voor ons is dat o.m. “amai!) en drie bekende “food facts” (bij ons: Vlaamse frieten, wafels en bier).

Wij blijven “fan” van deze mooie en rijkelijk geïllustreerde reeks met een ideale combinatie van “surfing & travelling”

Uitgeverij: mo’media , 2018, 400 p., € 29,95,

Recensent: Patrick De Groote