BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Israël en de Palestijnse gebieden
33427
post-template-default,single,single-post,postid-33427,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Israël en de Palestijnse gebieden

‘Een reisgids voor wie meer wil’ is de subtitel van deze publicatie. Uitgebreid wat betreft geschiedenis en religie,…Praktische info over hotels, restaurants, terrasjes en shopping vind je hier niet terug. Wel aandacht aan voor de Hebreeuwse keuken (vooral de feestkeuken) omdat die nauw verbonden is met de geschiedenis van het Joodse volk. Hoe Joden hun geloof belijden is ook niet eenduidig: discussie over Thora (bijbel) en Talmoed (interpretaties van Joodse schriftgeleerden) zijn eindeloos, de auteur wijst je op de verschillen in het dagelijkse leven en kleding.

De auteur Piet van Midden doceert Hebreeuws en is predikant in de Protestantse Kerk Nederland. Uiteraard schenkt hij veel aandacht aan de Bijbelse achtergrond met verwijzing naar bijbelteksten. De auteur noemt zijn publicatie zelf een ‘pelgrimageboekje’. Via een tiental routes ontdek je het land. Israël kan je zowel individueel  als in groep bereizen, de Palestijnse gebieden enkel in groep en afhankelijk van de relatie tussen de Israëli en de Palestijnen.

Veel kaartmateriaal vind je niet terug in deze gids. Spijtig want een uitgebreide wandeling (30 pagina’s) in Jeruzalem zou met een uitgetekende route zeer nuttig zijn.

De gids kan je ook als een naslagwerk lezen met interessante kaderteksten en prachtig fotomateriaal.

Een uitgave van Kokboekencentrum, 2019, 208 p, ISBN 978 902 395 6853, € 21,99

Recensent: Didier Van Houts