BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Knokke-Heist. Decor van het Verleden
33648
single,single-post,postid-33648,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Knokke_Heist_3057504_kaft

Knokke-Heist. Decor van het Verleden

Zopas verscheen de nieuwste publicatie over het erfgoed van Knokke-Heist. Opmerkelijk: dit boek is volledig drietalig (Nederlands, Frans en Engels). Alle delen (nl. Knokke, Het Zoute, Heist, Duinbergen, Westkapelle en Ramskapelle) van de bekende badplaats komen uitgebreid aan bod aan de hand van overvloedige (vooral historische) illustraties. Soms wordt het oude beeld vergeleken met de huidige situatie (= met kleurenfoto’s). Telkens start men met de historische data, gevolgd door een bespreking van talrijke straten en gebouwen.

Ook tientallen personalia die een belangrijke rol gespeeld hebben – zowel in de gemeentelijke politiek (b.v. Lippens) , als architecten en schilders (die hier al dan niet tijdelijk verbleven) – worden in aparte kaderstukken besproken.

Uiteraard komt het toeristische aspect ruimschoots aan bod, vooral met de hotels, de villa’s, de Zeedijk, het Casino , de musea en de tram. De meeste hotels zijn intussen al lang verdwenen, maar het eerste hotel in Knokke (nl. Prins Boudewijn in de Lippenslaan) bestaat nog steeds.

Dit zeer verzorgde boek (ingebonden en met harde cover) telt zo’n 880 (meestal zwart-wit) foto’s en is de 8ste publicatie op rij van het auteursduo Danny Lannoy en Frie Devinck. Niet aleen bewoners, tweede verblijvers en toeristen van Knokke-Heist kunnen heel wat bijleren over de badplaats, maar ook iedereen met interesse voor het erfgoed en de toeristische ontwikkeling.

Uitgeverij De Distel vzw Knokke-Heist. 2019. 320 blz. €42  ISBN 9789081625531

Recensent: Patrick De Groote